fbpx
НАТО відправляє контргібридну команду до Чорногорії

НАТО відправляє контргібридну команду до Чорногорії

Балкани НАТО Світ Чорногорія

Перша контргібридна команда НАТО, яка займається боротьбою з гібридними загрозами, буде відправлена до Чорногорії.

Про це повідомляє Балканський оглядач

У липні 2018 року лідери НАТО домовились створити подібні групи підтримки, які надають союзникам за бажанням індивідуальну допомогу в підготовці та реагуванні на гібридні заходи.

Цього року Чорногорія прийняла Стратегію національної безпеки, зазначивши, серед іншого, що глобальне безпекове середовище є складним та підлягає непередбачуваним змінам та інтенсивному впливу тенденцій глобалізації. Для нього характерні переважно нетрадиційні, асиметричні та гібридні загрози, йдеться у документі.

“Команди підтримки гібридних систем – це новий інструмент для Альянсу, який допоможе союзникам навчитися краще готуватися та захищатися від гібридних загроз”, – розповів чорногорським медіа представник НАТО.

Страхіня Булаїч, депутат від проросійського «Демократичного фронту» чорногорського парламенту впевнений – представники НАТО йдуть до Чорногорії «не для захисту, а для ведення гібридної війни у всіх її формах проти Росії».

Декан факультету безпекових наук університету в сусідній Республіці Сербської (Боснія і Герцеговина), професор Предраг Чераніч заявив місцевим медіа, що команда НАТО в Чорногорії буде працювати не тільки проти Росії. На Балканах головні цілі – Сербія та православ’я, вважає він.

У червні 2017-го року Чорногорія стала 29-ю країною учасницею Північно-атлантичного Альянсу.

Балкани НАТО Світ Чорногорія