fbpx
Нацгвардійці відпрацювали захист Хмельницької АЕС

Нацгвардійці відпрацювали захист Хмельницької АЕС

МВС Навчання НГУ Україна Хмельницька область

Бійці Національної гвардії відпрацювали захист стратегічно важливого об’єкта – Хмельницької АЕС.

Про це інформує Мілітарний.

На території Хмельницької АЕС відбулись тактико-спеціальні навчання за участі особового складу військової частини 3043 та офіцерів Головного управління Національної гвардії України і спостерігачів ДП НАЕК «Енергоатом» та взаємодіючих органів Хмельницької АЕС, повідомили у МВС.

Головною метою навчань було відпрацювання алгоритмів спільних дій у разі виникнення кризової ситуації, та покращення захищеності ядерного об’єкту.

У силовому відомстві зазначили, що подібного роду заходи допомагають суттєво підвищити ефективність реагування підрозділу охорони при спробі проникнення порушників через потенційно небезпечні напрямки відносно об’єкту, що охороняється.

Регулярно тренуючись за допомогою лазерної системи імітації бою «Скіф» військовослужбовці частини відточують свою майстерність та забезпечують надійний захист стратегічного державного об’єкта – Хмельницької АЕС, – йдеться у повідомленні.

За результатами проведених навчань було високо оцінено професійні дії особового складу частини, яка займається охороною стратегічно важливого об’єкта.

Дещо подібні навчання відбувалися у травні, на базі Южно-Української атомна електростанції.

На базі військової частини, що здійснює охорону Южно-Української АЕС, з 25 по 28 травня проходив навчальний курс на тему «Фізична безпека перевезень радіоактивних матеріалів».

У ньому взяли участь представники Нацгвардії, які спеціалізуються на охороні атомних станцій, охороні ядерних матеріалів і небезпечних вантажів під час транспортування.

У рамках практичного відпрацювання навичок з охорони та захисту залізничного потяга з ядерними матеріалами від нападу диверсійно-терористичної групи за сценарієм були відпрацьовані декілька ввідних.

Серед них – проведення спецоперації зі звільнення потяга від терористів, які умовно захопили ядерні матеріали, а також відбиття нападу на варту, що супроводжує ядерне паливо. На початку та в кінці слухачі склали вступні і підсумкові іспити.

МВС Навчання НГУ Україна Хмельницька область