fbpx
Неподалік Новомихайлівки поранено українського бійця

Неподалік Новомихайлівки поранено українського бійця

Війна на Донбасі Донбас Поранені Російська агресія Україна

Учора, 7 лютого 2021 року неподалік Новомихайлівки, що у Донецькій області, було поранено українського бійця.

Про це повідомила пресслужба Операції об’єднаних сил.

Воїна оперативно доставили до лікувального закладу, де йому надається належна медична допомога.

На цій ділянці фронту російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників зі станкових протитанкових гранатометів та прицільний постріл зі снайперської зброї.

Саме поблизу цього населеного пункту 6 лютого, під час висування на позиції підірвалися троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил.

Від отриманих поранень двоє захисників – старший солдат Назарій Поліщук та солдат Олексій Подвезений загинули на місці, за життя третього борються медики.

Старший солдат Назарій ПОЛІЩУК та солдат Олексій ПОДВЕЗЕННИЙ

На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються.

За джерелами Українського мілітарного порталу, на цій ділянці фронту бойовики активізували дистанційне встановлення мін ПОМ-2.

Після детального огляду місцевості було виявлено ще декілька таких мін у тилу українських підрозіділів:

Встановлена міна ПОМ-2 Міна ПОМ-2 у бойовому положенні встановлена бойовиками поблизу Новомихайлівки

Бойовики встановлюють їх дистанційно за допомогою спеціального пускового контейнеру до ручного протитанкового гранатомету РПГ-7В:

Пусковий контейнер до ручного протитанкового гранатомету РПГ-7В для дистанційного встановлення міни ПОМ-2 Пусковий контейнер до ручного протитанкового гранатомету РПГ-7В для дистанційного встановлення міни ПОМ-2

Вона дозволяє здійснювати мінування на значній відстані, для прикладу продемонстровані на фото знайдені за 1200 метрів від позицій бойовиків.

ПОМ-2 – радянська протипіхотна осколкова міна натяжної дії. Призначена для установки засобами дистанційного мінування і виведення з ладу живої сили противника. У той момент, коли людина, зачепившись ногою, зачепить один з датчиків цілі (тонкі обривні дроти), відбувається підрив міни.

Війна на Донбасі Донбас Поранені Російська агресія Україна