fbpx
Невідома країна Європи замовила літаки-розвідники

Невідома країна Європи замовила літаки-розвідники

IAI (Israel Aerospace Industries) Авіабудування Авіація Європа Світ

Компанія Israel Aerospace Industries (IAI) оголосила про підписання з неназваною «великою» європейською країною на поставку літака для стратегічної розвідки.

Про це повідомляє пресцентр компанії IAI.

Повідомляється, що вартість контракту 350 млн дол. Контракт буде виконувати підрозділ ELTA Systems.

Як заявлено, раніше IAI вже поставляла літаки спеціального призначення збройним силам Ізраїлю та іншим країнам світу.

IAI – одна з небагатьох компаній, що володіє такими технологічними можливостями, і має успіх в експортних продажах літаків завдяки передовим технологіям, що дозволяють використовувати бізнес-джети в якості платформи для літаків спеціального призначення.

Раніше більшість літаків спеціального призначення у світі будувалися на базі переобладнаних вантажних або пасажирських літаків.

За заявою віцепрезидента ELTA і GM Airborne Systems Гідеона Ланда, в рамках розробленої стратегії IAI розширює свою присутність в Європі.

Деталі контракту не розкриваються.

Літаки IAI/ELTA

IAI/ELTA пропонують чотири лінійки літаків спеціального призначення:

  • Conformal Airborne Early Warning – літаки АВАКС, обладнані РЛС з АФАР (Активна фазована антенна решітка) і системами ідентифікації «свій-чужий», системами радіо- та радіотехнічної розвідки (SIGINT), засобами зв’язку для формування загальної картини ситуації на суші та на морі й розподілу даних. Вони також обладнані системою управління винищувальною авіацією й штурмовиками. Літак раннього попередження з конформними антенами CAEW оснащений двохдіапазонною РЛС з АФАР, що забезпечує огляд на 360 град. IAI також уклала угоди про співпрацю з Airbus і Embraer для розробки й продажу додаткових варіантів літаків АВАКС.
  • Air-Ground Surveillance – літаки повітряної розвідки наземної (надводної) ситуації AGS, обладнані вдосконаленою РЛС із синтезованою апертурою / системою виявлення рухомих цілей (SAR / GMTI), системами радіо- та радіотехнічної розвідки (SIGINT), ЕО / ІК датчиками, системою управління розвідкою, яка охоплює великі площі, забезпечуючи виявлення, ідентифікацію, супровід і розподіл наземних цілей в режимі реального часу з великої дальності в складних метеоумовах. Провідним продуктом в цій категорії є IAI MARS2, що включає цифрову РЛС з АФАР SAR / GMTI й системи SIGINT останнього покоління, і інтегрований з удосконаленою системою Multi-INT на базі бізнес-джета.
  • MPA – Maritime Patrol Aircraft – морські патрульні літаки, оснащені ефективною РЛС з АФАР, системами радіо- та радіотехнічної розвідки (SIGINT), ЕО / ІК датчиками для оцінки ситуації на морі під час патрулювання. Крім розвідувальних функцій, літаки MPA призначені для протичовнової та протикорабельної боротьби, проведення пошуково-рятувальних операцій, охорони навколишнього середовища, підтримки операцій ВМС і берегової охорони. Платформами для МPа є бізнес-джети та турбогвинтові літаки, оснащені сімейством РЛС ELM-2022.
  • SIGINT – Signal Intelligence – літаки радіо і радіотехнічної розвідки здійснюють моніторинг електромагнітного спектра для виявлення і точного визначення місця розташування джерел випромінювання і мереж зв’язку. ELTA розробила і поставила літаки SIGINT на платформі бізнес-джетів для ПС Ізраїлю і бортові системи SIGINT для багатьох літаків спеціального призначення інших країн світу.

IAI (Israel Aerospace Industries) Авіабудування Авіація Європа Світ