fbpx
Nexter пропонує 140 мм гармату ASCALON для майбутнього європейського танка

Nexter пропонує 140 мм гармату ASCALON для майбутнього європейського танка

MGCS Nexter Systems Бронетехніка НАТО Танк Франція

Французька оборонна компанія Nexter Group заявила про поступ у розробці 140 мм танкової гармати.

Про це Мілітарний повідомляє з посиланням на сайт виробника.

Як випливає з прес-релізу від 14 квітня 2021 року нова гармата претендує стати внеском Франкції у проект перспективного європейського танка майбутнього (MGCS -Main Ground Combat System).

Нова гармата отримала назву ASCALON (“Autoloaded and SCALable Outperforming guN”).

Nexter не продемонстрував фото натурних зразків прототипу виробу. На сайті опубліковано лише графічне зображення, що дає уявленням про концепт.

Компанія декларує, що завершить роботи по створенню гармати до 2025 року. ASCALON, за заякою Nexter, після цього залишатиметься здатним знищувати будь які перспективні броньовані загрози на полі бою протягом наступних 50 років.

Створені для ASCALON боєприпаси дозволять вражати цілі, які перебуватимуть поза зоною видимості екіпажу. Гармату можна буде встановлювати на платформи які важать менше 50 тон. Інноваційні технології суттєво знизять ефект пострілу і дозволять піхоті перебувати поблизу танку в умовах міської забудови.

Nexter вже експериментував зі 140 мм гарматою. Випробування відбулися ще в 2012 році. Танк Leclerc з новою зброєю здійснив більше 200 пострілів.

Таким чином Nexter з його ASCALON виступає конкурентом для німецької розробки від Rheinmetall. Як повідомляв Мілітарний, німці мають намір завершити розробку 130 мм гармати для MGCS до 2023 року.

 

MGCS Nexter Systems Бронетехніка НАТО Танк Франція