fbpx
Німеччина передала БМП Marder та іншу техніку

Німеччина передала БМП Marder та іншу техніку

Marder БМП Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Військова допомога Європа Інженерна техніка Німеччина Світ Україна

В рамках вже укладених домовленостей Німеччина передала новий транш військової допомоги до якого увійшла велика кількість бойових машин Marder.

Повний список усієї військової допомоги оприлюднений на урядовому сайті Німеччини.

Україна отримала ще 20 бойових машин піхоти Marder, а також дві броньовані гусеничні машини розмінуванняWisent 1.

Крім того було передано 5 вантажівок (імовірно, MAN HX 8×8), 3 машини швидкої допомоги, один тягач HX81 та 4 танкових трали, а також 9 інших транспортних засобів.

У пакет також увійшло 15 мільйонів патронів до стрілецького озброєння, 3000 артилерійських 155-мм боєприпасів, а  також невідома кількість інженерних зарядів для розмінування.

Військові отримали 20 розвідувальних безпілотних комплексів RQ-35 Heidrun. Також було передано 1 система відеоспостереження Satcom, 2 мобільні антенні системи та 10 комплексів виявлення дронів.

RQ -35 Heidrun вже використовуються Силами оборони у війні проти Росії: 60 таких вже було передано Німеччиною, ще певна кількість була придбана благодійним фондом United24.

Безпілотний комплекс призначений для ведення маловисотної розвідки та спостереження в інтересах підрозділів на рівні роти.

Він може бути розгорнутий за 5 хвилин та запущений з руки. Літак здатен перебувати у повітрі до 90 хвилин та проводити розвідку місцевості на відстані до 12 кілометрів. З крейсерською швидкістю у 60 км/год його “стеля” складає 3,5 кілометри.

Додаткові Marder

Нагадаємо, що 11 вересня федеральний уряд Німеччини доручив компанії Rheinmetall передати Україні додаткову кількість БМП Marder.

Мова йде про 40 додаткових бойових машин піхоти Marder у варіанті 1А3. Замовлення уряд Німеччини розмістив у серпні 2023 року, точну вартість не оголошують, але зазначають про двозначне число мільйонів євро.

Це замовлення доведе загальну кількість замовлених бойових машин до 80 одиниць, які Rheinmetall має поставити Україні.

Marder БМП Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Військова допомога Європа Інженерна техніка Німеччина Світ Україна