fbpx
Німеччина передасть Україні більше танків

Німеччина передасть Україні більше танків

Бронетехніка Німеччина Україна

Уряд Німеччини передасть Україні 18 танків Leopard 2A6 замість раніше обіцяних 14 одиниць.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Ці бойові машини спільно із тими, які передадуть Україні Португалія та Швеція, сформують батальйон на танках Leopard 2A6.

Раніше, 25 січня, уряд країни погодив передачу Україні роти танків Leopard 2 та дав згоду на реекспорт цих танків з інших держав.

Танки мають надійти із запасів Бундесверу. Крім того, Німеччина надасть матеріально-технічне забезпечення та боєприпаси для цих машин.

Окрім 18 танків Leopard 2A6, котрі зобов’язалась надати Німеччина, ще три одиниці тієї ж модифікації обіцяє Португалія, а Швеція передасть 10 танків Stridsvagn 122.

Також танки Leopard 2A4 передає Іспанія – 10 одиниць, Канада – 4 одиниці, Польща – 14 одиниць, а також Норвегія – 8 одиниць.

Окрім цього, Фінляндія надасть Україні три важкі машини розмінування Leopard 2R та запчастини, а Нідерланди передадуть боєприпаси до танків.

Усього в рамках сформованої за ініціативи польського уряду “танкової коаліції” вдалось зібрати 67 танків і три інженерні машини на їхній базі, котрі умовно можна поділити на два танкових батальйони.

Також наразі на танкових полігонах у Польщі, Іспанії та Німеччині інструктори країн НАТО готують українські екіпажі танків і технічний персонал, із якого будуть сформовані польові ремонтні підрозділи.

Бронетехніка Німеччина Україна