fbpx
Німеччина замовляє британські авіаційні ракети Brimstone 3

Німеччина замовляє британські авіаційні ракети Brimstone 3

Eurofighter Typhoon MBDA Авіаційне озброєння Авіація Велика Британія Європа Німеччина ПС Німеччини Ракета Brimstone Світ

Бюджетний комітет Бундестагу схвалив виділення коштів на закупівлю авіаційних ракет класу повітря-земля Brimstone 3, виробництва британської компанії MBDA UK.

Про це повідомляє видання Hartpunkt.

Відповідно до рамкової угоди, бюджетний комітет схвалив виділення коштів на закупівлі 3266 ракет Brimstone 3, які будуть інтегровані у систему керування озброєнням німецьких EF-2000 Typhoon.

В рамках початкового замовлення Німеччина отримає 274 ракети для першочергового оперативного використання, 29 ракет для випробувань з інтеграції у систему літака, а також 75 навчальних ракет вартість 376 мільйонів євро.

Контракт буде підписаний з німецьким відділенням MBDA Germany, яке буде відповідати за часткове виробництво та інтеграцію цих ракет у систему літака.

Треба зазначити, що Повітряні сили Німеччини з 2017 року розглядають британську ракету Brimstone для оснащення власних літаків.

Наразі Німеччина не має у своєму арсеналі ракетного озброєння середньої дальності для боротьби з танками та укріпленнями ворога.

Для інтеграції, німецькі літаки отримають пакет оновлення Delta, який буде враховувати особливості німецької системи озброєння та радіолокаційної станції для їх використання.

Очікується що контракт, який буде укладений у липні, розрахований до 2033 року, що забезпечить британське та німецьке відділення MBDA новими замовленнями.

Ракета Brimstone 3 – це вже третя варіація ракети, яка отримала покращений двигун, що збільшило дальність пуску, нову комбіновану головку самонаведення, а також покращене програмне забезпечення, що дозволило здійснювати пуски з наземної пускової установки.

Ракета має модульну конструкцію ГСН та бойової частини, що забезпечує встановлення потрібних компонентів, залежно від задач.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що морська авіація ВМФ США випробовує потенційне встановлення корабельних зенітних ракет SM-6 на літаки.

Eurofighter Typhoon MBDA Авіаційне озброєння Авіація Велика Британія Європа Німеччина ПС Німеччини Ракета Brimstone Світ