fbpx
Нова Зеландія оголосила про новий пакет фінансової допомоги для України 

Нова Зеландія оголосила про новий пакет фінансової допомоги для України 

Війна з Росією Гуманітарна допомога Європа Нова Зеландія Океанія Світ Україна

Міністр закордонних справ Вінстон Пітерс і міністр оборони Джудіт Коллінз анонсували новий фінансовий пакет допомоги для України.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони Нової Зеландії.

Новий фінансовий пакет, а також розширення військової допомоги ухвалили напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Загальна вартість фінансового пакета становить 25,9 мільйонів доларів США, з яких 6,5 мільйонів виділять до Міжнародного фонду допомоги Україні під керівництвом Великої Британії на закупівлю зброї та боєприпасів.

Близько 7 мільйонів доларів гуманітарної допомоги виділять для підтримки постраждалих від війни українців, зокрема, тих, хто був переміщений до сусідніх країн. Нова Зеландія співпрацюватиме з міжнародними гуманітарними агентствами та неурядовими організаціями для надання цієї підтримки.

Також 3 мільйони доларів перекажуть до Трастового фонду допомоги Україні, відновлення, реконструкції та реформ Світового банку.

Це демонструє непохитну підтримку Новою Зеландією України та нашу серйозну відданість захисту міжнародної системи, заснованої на правилах, яка відображає наші цінності та підтримує наші інтереси, – зазначив Вінстон Пітерс, міністр закордонних справ.

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення країна виділила понад 100 мільйонів доларів загальної допомоги Україні.

Крім того, в уряді зазначили, що мають план підтримки України до червня 2025 року та додатково продовжать навчання українських військових на території Сполученого Королівства.

Як повідомляв «Мілітарний» раніше, уряд Канади виділив Україні новий фінансовий пакет військової допомоги, який буде спрямований до Коаліції з нарощування потенціалу військово-повітряних сил UDCG.

Насамперед ці кошти будуть використанні для поліпшення можливостей з підготовки та передачі винищувачів F-16, а також закупівлі, ремонту та підтримки відповідного допоміжного обладнання.

Зокрема це стосується запасних частин, авіаційного озброєння, модернізації та підтримки авіоніки літака, а також обслуговування.

Війна з Росією Гуманітарна допомога Європа Нова Зеландія Океанія Світ Україна