fbpx
Нові БМП Lynx для Угорщини отримають активний захист

Нові БМП Lynx для Угорщини отримають активний захист

Rheinmetall БМП Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Сусіди Угорщина

Угорщина витратить понад 140 мільйонів євро, на остнащення своїх нових БМП комплексами активного захисту.

Про це сталовідомо з оприлюдненої концерном Rheinmetall інформації.

Німецький виробник повідомляє, що 209 нових бойових машин піхоти Lynx, які нещодавно були замовлені Угорщиною, будуть оснащені системою активного захисту (КАЗ) Rheinmetall Strike Shield.

Зазначається, що Угорщина є останнім замовником цієї інноваційної технології захисту, яка стала частиною асортименту Rheinmetall з 2006 року. Рішення Угорщини на користь оснащення своєї бронетехніки комплексами активного захисту Strike Shield було зумовлене прагненням країни-члена НАТО брати участь у військових місіях, де сучасні системи протитанкової зброї представляють небезпеку.

Strike Shield – третє і останнє покоління технології активного захисту військової техніки Active Defense System (ADS), від Rheinmetall. Це розподілена система, датчики та елементи протидії якої інтегровані в контури всієї техніки. Серед інших переваг КАЗ має найнижче електромагнітне випромінювання, а також найшвидший час реакції зокрема і на декілька одночасних загроз. Він захищає транспортний засіб від кумулятивних бойових частин реактивних гранат РПГ та керованих ракет нейтралізуючи їх ще до того, як вони влучать у саму платформу.

 

Комплекс Strike Shield буде механічно інтегрований у гібридні навісні броньові плити на БМП Lynx. Замість звичайних додаткових модулів пасивної броні, платформа буде мати рознесені пасивні броньові плити, що будуть включати компоненти комплексу активного захисту між зовнішніми та внутрішніми шарами броні, встановленими на корпусі бронетехніки.

Варто відзначити, що минулого року стало відомо, що Угорщина локалізує виробництво БМП Lynx. Тоді повідомлялося, що уряд країни досяг домовленості з концерном Rheinmetall про створення в країні виробництва цих бойових машин для національної армії.

БМП KF41 «Lynx». Фото з відкритих джерел

Крім того, раніше, між сторонами було підписано угоду про створення спільного підприємства, вартість якої перевищує 2 мільярди євро.

На першому етапі виробництва Збройні сили Угорщини отримають 46 БМП «Lynx» і 9 БРЕМ «Buffalo», зібраних в Німеччині. Їх поставка повинна бути завершена до початку 2023 року. На другому етапі виробництва в Угорщині будуть зібрані ще 172 машини, які повністю відповідають вимогам ЗС Угорщини. БМП «Lynx» будуть оснащені розробленою Rheinmetall баштою Lance з 30-мм гарматою.

Lynx

БМП Lynx була вперше представлена у 2016 році на виставці Eurosatory, через два роки була показана «важча» версія KF41. Основним озброєнням бойової машини є башта LANCE з 30 або 35-мм гарматою та пусковою установкою для протитанкових ракет, яка може бути оснащена відповідно до вимог замовника.

БМП розроблена з використанням сучасних технологій, що підвищують захист машини (модульна броня, активні системи) та ситуаційну обізнаність.

Розрахунок БМП – 12 осіб, включаючи трьох членів екіпажу і до дев’яти осіб десанту. «Lynx» забезпечує захист розрахунку від різних загроз, включаючи підрив на мінах і саморобних вибухових пристроях, обстріли, касетні боєприпаси та протитанкові керовані ракети.

 

Довжина БМП KF41 – 7,7 м, ширина – 3,6 м, висота – 3,3 м. Машина оснащена двигуном Liebherr потужністю 850 кВт (1140 к.с.) і трансмісією Renk, максимальна швидкість – 70 км / год, запас ходу по паливу – понад 500 км. В конфігурації з озброєною 35-мм гарматою баштою Lance 2.0, маса KF41 становить близько 44 т.

Якщо угода буде реалізована, Угорщина стане першим користувачем німецької Lynx IFV, розробленої Rheinmetall, сама ж БМП вже брала участь у тендерах для Австралії та США.

Rheinmetall БМП Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Сусіди Угорщина