fbpx
Окупанти поширюють постановочні відео з фейкового сайту Міноборони

Окупанти поширюють постановочні відео з фейкового сайту Міноборони

Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Росія Україна

Окупаційні сили Росії почали поширювати постановочні відео з несправжніми військовими України, використовуючи підроблені сайти.

Про це повідомляє Мілітарний.

Для поширення неправдивої інформації була створена копія сайту «Проєктного Офісу Реформ Міністерства оборони України».

На підробленому сайті поширюються постановочні відео. На цих відео переодягнені у військовому невідомі люди розповідають, що вони знаходяться в низині біля населеного пункту Старомар’ївка.

«Ми знаходимося в Старомар’ївці, в низині. Через це ми зазнали великих втрат. Вночі нам обіцяли надіслати підтримку-вона так і не прийшла. Ми будемо думати, як звідси виходити. Пан Зеленський, не сприймайте нас, як зрадників, але Ваші понти не варті наших життів», – розповідають у постановочному відео.

Новина з підробленого сайту 28 жовтня почала активно поширюватися інформаційними ресурсами окупаційних сил Росії.

Поширення фейку

Підроблений сайт має схожу адресу з офіційним сайтом (defense-reforms.in.ua/news), але відрізняється доданим словом «civilian».

Також сайти відрізняються за стилістикою та рядом публікацій.

Зловмисники не звернули увагу на те, що «Проєктний Офіс Реформ Міністерства оборони України» було офіційно ліквідовано ще у 2020 році. З 2020 року на сайті не публікуються новини.

Повідомлення на сайті Міноборони України про ліквідацію «Проєктний Офіс Реформ Міністерства оборони України»

Станом на 17.00 годину 28 жовтня, офіційний сайт було зламано, ймовірно, це зроблено для того, щоб всі переходили на підроблений сайт.

Зламаний офіційний сайт «Проєктний Офіс Реформ Міністерства оборони України»

Даною інформаційною операцією, окупаційні сили Росії намагаються переконати громадськість у тому, що військові Збройних сил України дійсно знаходяться у Старомар’ївці.

Нагадаємо, за повідомленням військових України, жодного заняття нових позицій у Старомар’ївці на Донбасі не відбувається. Керівництво 93 бригади Холодний Яр офіційно повідомляє, що будь-яка інформація, яку намагається видати за дійсність російська пропаганда, не відповідає реальній ситуації. Ніякого покращення тактичного положення чи зайняття нових позицій підрозділами 93 бригади не відбувається.

Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Росія Україна