fbpx
Пентагон замовив партію протикорабельних ракет LRASM

Пентагон замовив партію протикорабельних ракет LRASM

Lockheed Martin LRASM Закупівлі Протикорабельні ракети (ПКР) Світ США

Міністерство оборони США замовило в компанії Lockheed Martin нову партію протикорабельних ракет LRASM.

Про це пише ресурс Jane’s 360.

Мова йде про 48 протикорабельних ракет нового покоління. Загальна вартість нового контракту складає 167,47 млн. доларів.

Lockheed Martin має виконати контракт до квітня 2023 року. До цього Пентагон вже замовляв 23 ракети LRASM восени 2018 року для потреб ВПС.

Протикорабельна ракета нового покоління LRASM досягнула стану початкової бойової готовності в грудні 2018 року.

AGM-158C LRASM

На сьогодні стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer та палубні винищувачі F/A-18 Super Hornet сертифіковані в якості носіїв нової протикорабельної ракети.

Також LRASM може використовуватися і з вертикальної універсальної пускової установки надводних кораблів Mk 41 як показали випробування липня 2016 року.

Окрім США партію протикорабельних ракет AGM-158C LRASM купує Австралія, загалом для її потреб заплановано придбати 200 ракет AGM-158C LRASM, а також 11 навчальних боєприпасів.

Угода, в яку окрім бойових та навчальних ракет увійдуть різноманітні супутні витрати, оцінена у 990 млн доларів США.

Протикорабельні ракети LRASM на багатоцільовому літаку F/A-18

Як носій для ракет AGM-158C LRASM (Long Range Anti-Ship Missile) в Австралії використовуватимуть багатоцільові літаки F/A-18.

Роботи зі створення розпочались у 2009 році, а перші випробування відбулися у 2013 році. Дальність дії ракети складає близько 1000 км, вага бойової частини – 450 кг.

Форма та покриття ракети сприяють зниженню радіолокаційної помітності та оснащені датчиками, які дозволяють виявляти та ідентифікувати цілі в заданому квадраті, а також комунікувати з іншими ракетами розподіляючи цілі між собою.

Lockheed Martin LRASM Закупівлі Протикорабельні ракети (ПКР) Світ США