fbpx
Під Мар’їнкою взяли в полон російського найманця з Сьєрра-Леоне

Під Мар’їнкою взяли в полон російського найманця з Сьєрра-Леоне

Африка Війна з Росією Військовополонені Донбас Донецька область Мар'їнка Найманці Сьєрра-Леоне Україна

Бійці Збройних Сил України взяли в полон російського найманця з Сьєрра-Леоне в районі Мар’їнки.

Про це повідомляє Telegram-канал KARYMAT.

У якому підрозділі російської армії перебував найманець і за яких обставин він потрапив у полон не повідомляється.

Найманці у російській армії

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що уряд Непалу звернувся до Росії з проханням відправити назад сотні непальських громадян, які були незаконно завербовані для участі в російсько-українській війні.

Також непальський уряд просить репатріювати тіла своїх загиблих громадян. Міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд заявив, що російська армія завербувала понад 200 громадян Непалу для участі в бойових діях в Україні, і щонайменше 14 з них загинули.

Також повідомлялося, що непальські правоохоронці затримали десять осіб за підозрою у незаконному вербуванні мешканців країни до російської армії.

Затримані незаконно брали з кожної людини до $9 тисяч і відправляли їх до Росії за “туристичними візами”, в основному через ОАЕ.

Потім їх вербували до російської армії. Нагадаємо, у жовтні цього року на авдіївського напрямку українські військові захопили у полон російського найманця з Непалу.

У жовтні 2023 року видання The New York Times розповіло про десятки непальців, які підписали контракти з російською армією і вирушили на війну в Україні.

Багато хто з них пішов на це через низькі зарплати та безробіття в країні. Уряд Непалу не дозволяє громадянам країни служити в іноземних арміях, окрім збройних сил Індії та Великої Британії.

Крім представників африканських та азійських народів, на боці росіян воюють й європейці. До прикладу у січні повідомлялося, що сербський найманець Деян Берич, що служить в окупаційній армії Росії, поскаржився на шовінізм та нелюдське відношення від російських військових.

За словами Берича, командування рязанського 119-го полку ВДВ неодноразово проявляло шовінізм та відвертий расизм щодо сербів називаючи їх “циганами”, запитуючи для чого ті приїхали та відмовляючи у медичній допомозі.

Африка Війна з Росією Військовополонені Донбас Донецька область Мар'їнка Найманці Сьєрра-Леоне Україна