fbpx
Підписано наказ про прийняття на озброєння РК-360МЦ «Нептун»

Підписано наказ про прийняття на озброєння РК-360МЦ «Нептун»

«Нептун» ЗСУ КБ «ЛУЧ» Міністерство оборони (МОУ) ОПК Протикорабельні ракети (ПКР) Ракетобудування Україна

Наказом Міністерства оборони України на озброєння Збройних Сил України прийнято береговий ракетний комплекс РК-360МЦ «Нептун».

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на Міноборони України.

Відповідний наказ сьогодні, 23 серпня, підписав Міністр оборони України Андрій Таран.

Документом визначено основні тактико-технічні характеристики берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун», технічні умови та загальні вимоги до комплексу.

Нагадаємо, 17 червня відбулись чергові успішні випробування ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун», в ході яких випробували ракету Р-360 з спорядженою бойовою частиною

Перший комплект ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» може бути поставлений до підрозділу ВМ ЗС України за 9-12 місяців.

Також нагадаємо, що приватна компанія «Радіонікс» запатентувала радіолокаційну головку самонаведення APГC-5R та синтезатор частот РЛГСН APГC-5R, для протикорабельної крилатої ракети Р-360 «Нептун»

Власником обох патентів визначений Станіслав Борисович Зав’ялов, який є власником та директором приватної компанії ТОВ «Радіонікс».

Крилата ракета Р-360 ракетного комплексу РК-360 МЦ «Нептун»

РК-360 МЦ «Нептун»комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіоконтрасних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

«Нептун» ЗСУ КБ «ЛУЧ» Міністерство оборони (МОУ) ОПК Протикорабельні ракети (ПКР) Ракетобудування Україна