fbpx
Південна Корея модернізує парк винищувачів F-15K Slam Eagle

Південна Корея модернізує парк винищувачів F-15K Slam Eagle

Boeing F-15 Авіація Азія Модернізація Південна Корея (Республіка Корея) ПС Південної Кореї Світ США

Південна Корея модернізує парк винищувачів F-15K Slam Eagle для покращення можливостей з виявлення та наведення.

Про це повідомляє видання Defence Blog.

Відповідне рішення було прийняте під час відвідування представниками Міністерства оборони Південної Кореї заводу Boeing Mesa в Арізоні.

Модернізація літаків має покращити його можливості з виявлення цілей та покращення можливості наведення озброєння різного типу.

Насамперед парк літаків F-15K отримає нову радіолокаційну станцію з активною фазованою антенною решіткою AN/APG-82, оновлені елементи у кокпіті, а також оновлена системи сигналізації радіолокаційного опромінення EPAWS та покращених систем радіоелектронних перешкод.

За планом модернізація має розпочатись у 2024 та продовжитись до 2034-го року. Загальна вартість проєкту модернізації становить близько 900 мільйонів доларів США.

На сьогодні Повітряні Сили Південної Кореї мають у своєму складі 59 літаків F-15K, які складають основу важких ударних авіаційних сил та забезпечують можливість завдавати удари з використання ракет Taurus 350 та SLAM-ER.

Особливість корейських літаків F-15K полягає у частковому виробництву літаків цього типу. Загалом на долю корейських компаній припадало 40% виготовлених елементів та 25% для складання.

Крім того, корейські літаки оснащені інфрачервоною системою пошуку та стеження AAS-42, яка забезпечує краще виявлення повітряних та наземних цілей.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, уряд Індонезії планує придбати 24 винищувачі F-15EX у компанії Boeing для посилення національних повітряних сил.

Під час візиту Міністра оборони Індонезії Прабово Субіанто до Сполучених Штатів, він оголосив що його країна має намір придбати винищувачі F-15EX які зможуть посилити повітряний компонент Індонезії на фоні підвищеної активності китайських сил.

Крім того, Міністр оборони підписав Меморандум про взаєморозуміння з компанією Boeing. Наразі, продаж 24 винищувачів має ухвалити уряд США.

Boeing F-15 Авіація Азія Модернізація Південна Корея (Республіка Корея) ПС Південної Кореї Світ США