fbpx
Південна Корея розірве союзні зв’язки зі США, якщо розробить ядерну зброю — міністр оборони 

Південна Корея розірве союзні зв’язки зі США, якщо розробить ядерну зброю — міністр оборони 

Азія Південна Корея (Республіка Корея) Світ Ядерна зброя

У разі розробки Південною Кореєю ядерної зброї всі союзні відносини зі США будуть розірвані.

Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Сік під час інтерв’ю виданню Reuters.

З його словами, США не допустить, щоб Південна Корея могла отримати власні запаси ядерної зброї, яка, на його думку, є найправильнішим засобом стримування Північної Кореї.

Така позиція з’явилася через активний розвиток північною частиною півострова як власної ядерної зброї, так і засобів її доставлення.

Випробування балістичної ракети Hyunmoo-4

Окрім цього, Шін Вон Сік зазначив, що у разі перемоги на президентських виборах у США Дональда Трампа його країні доведеться більше вкладатися у власні та незалежні сили стримування.

«Ви зіткнетеся з величезною тріщиною в альянсі США, і якщо ми вийдемо з договору про нерозповсюдження ядерної зброї, це спричинить різні покарання, починаючи з негайного шоку на нашому фінансовому ринку», — сказав Шін Вон Сік.

Окрім цього, Вон тверезо оцінив ситуацію, що у разі створення власного ядерного арсеналу це загрожує руйнівними наслідками для дипломатичного статусу та економіки Південної Кореї.

«Навіть у Північно-Східній Азії є сили, які відкрито прагнуть змінити статус-кво силою, і ми перебуваємо в авангарді постраждалих безпосередньо», — додав він.

За останні декілька років південнокорейські політики шукають правильний підхід задля підтримки гарних стосунків зі США, Росією, Китаєм та Північною Кореєю, але через великі амбіції цих країн південь намагається самотужки виділитися у цій групі держав.

На сьогодні ракетний арсенал Південної Кореї складається з балістичних ракет малої та середньої дальності, а також ударних крилатих ракет.

Потенційно ці типи ракет південь може використовувати для оснащення їх ядерними зарядами та для утворення власних сил ядерного стримування.

Окрім цього, наразі у Південній Кореї готуються до будівництва випробувального центру, де розроблятимуть та вироблятимуть ядерні силові установки для підводних човнів та цивільних суден.

Азія Південна Корея (Республіка Корея) Світ Ядерна зброя