fbpx
ПКС Росії отримали нову партію винищувачів Су-35С

ПКС Росії отримали нову партію винищувачів Су-35С

Авіація Винищувач Європа Закупівлі ПКС Росії Росія Світ Су-35

Повітряно-космічні сили РФ отримали нову партію багатоцільових винищувачів Су-35С.

Про це повідомляє офіційна сторінка Об’єднаної авіаційної корпорації у Telegram.

Нова партія винищувачів була виготовлена на авіаційному заводі у Комсомольськ-на-Амурі, де розміщуються головні виробничі потужності з виробництва сучасних винищувачів.

Як повідомляє виробник, ця партія винищувачів Су-35С стане останньою у цьому році. Вже у грудні підприємство має передати ПКС РФ чергову партію винищувачів Су-57.

Виробник не повідомляє про яку саме кількість літаків мовиться, але судячи з фото, ПКС отримали два борти.

Перед передачею літаки пройшли повний цикл випробувань та здійснили випробувальні польоти, для підтвердження заявлених характеристик і відповідної роботи систем літака.

За цей рік ОАК передав замовнику близько 12 винищувачів Су-35С п’ятьма партіями які наразі несуть службу у складі повітряних сил агресора.

Крім РФ, винищувач пропонується і на експортний ринок. Так, у 2015 році, Міністерство оборони Китаю підписало контракт на закупівлю 24 винищувачів Су-35С вартістю у 2,5 мільярди доларів США.

Першу парті винищувачів  у кількості чотирьох одиниць Китай отримав у грудні 2016 року. Літаки приземлились на тренувальній базі ВПС КНР у місті Цанчжоу в провінції Хебей на півночі Китаю. Другу партію, у кількості 10 одиниць Китай отримав у 2017 році, а вже у 2018 році літаки сформували перший підрозділ.

Наразі літаки цього типу Китай використовує у 6-й авіаційній бригаді, де вони замінили винищувачі J-11 (ліцензійна копія радянського Су-27СК). Разом з Су-35, бригада також укомплектована винищувачами J-16 та багатофункціональними винищувачами Су-30МКК.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Повітряно-космічні сили Росії отримали партію нових фронтових бомбардувальників Су-34. Точна кількість переданих бортів не розголошується, однак їх кількість орієнтовно складає два бомбардувальники.

Ці літаки стали третьою партією переданою військовим країни-агресорки у 2023 році, та загалом шостою партією модернізованих Су-34М, які були замовлені міноборони РФ у 2020 році.

Авіація Винищувач Європа Закупівлі ПКС Росії Росія Світ Су-35