fbpx
Поблизу Авдіївки зафіксували використання окупантами корегованих мін для «Тюльпана»

Поблизу Авдіївки зафіксували використання окупантами корегованих мін для «Тюльпана»

2С4 "Тюльпан" Авдіївка Війна з Росією Донецька область Європа Міномет Росія Сусіди Україна

Окупанти біля Авдіївки почали використовувати кореговані міни до 240-мм мінометів 2С4 «Тюльпан».

Про це повідомляє Національний Інформаційний Портал «Тиск».

На опублікованих кадрах, які були зроблені з розвідувального дрона ZALA-421, показане використання 240-мм високоточних корегованих мін 3Ф5 з комплексу 1К113.

1К113, також відомий як «Смельчак», був розроблений у 70-х роках в СРСР для використання з самохідних та буксируваних 240-мм мінометів.

Наведення міни відбувається завдяки лазерному цілевказівнику-дальноміру 1Д15 або лазерному цілевказанню з борта дрона, який має таку можливість.

Корекція на кінцевій траєкторії відбувається з використанням імпульсної корекції, коли для точного ураження цілі потребується від 1 до 3 секунд підсвічування цілі.

Бойова частина міни – уламково-фугасна, вагою 32,5 кг. Дальність пострілу може варіюватись від 3 до 9 кілометрів.

Треба зазначити, що це не перший випадок використання високоточних корегованих 240-мм мін 3Ф5 в Україні.

Раніше постріли були помітні під час боїв у Маріуполі, а також Бахмуті, де росіяни активно залучали 2С4 “Тюльпан” для обстрілу міста та позицій українських захисників.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, російські окупанти почали використовувати макети “Ланцетів” на позиціях, звідки здійснюють справжні пуски баражуючих боєприпасів.

За словами автора допису, попри розміщення на цих позиціях макетів це не заважає ворогу використовувати ці позиції для справжніх пусків.

Треба зазначити, що кількість випадків використання “Ланцетів” на фронті значно знизилася. Можливо, це пов’язано з українськими атаками на потужності російського оборонно-промислового комплексу.

2С4 "Тюльпан" Авдіївка Війна з Росією Донецька область Європа Міномет Росія Сусіди Україна