fbpx
«Показуха» по-китайськи: Сі Цзіньпіну продемонстрували можливості дивізії

«Показуха» по-китайськи: Сі Цзіньпіну продемонстрували можливості дивізії

Азія Китай (КНР) Світ

Генеральному секретарю ЦК КПК, голові КНР і Центральної військової ради Сі Цзіньпіну продемонстрували можливості дивізії Народної озброєної поліції Китаю.

Про це повідомляє Мілітарний.

24 березня він відвідав провінцію Фуцзянь у Південно-Східному Китаї, де проінспектував 2-у маневрену дивізію Народної озброєної поліції Китаю.

«Показуху» організували з неабияким розмахом – одночасно екіпажі та розрахунки різних видів спеціальної техніки на демонстраційному полігоні показували свої навички.

Свої навички та вміння показували бійці РХБЗ захисту, інженерних підрозділів, кінологи, сапери та інші.

Сюжет про це оприлюднений Міжнародним радіо Китаю:

Народна озброєна поліція Китаю – це складова збройних сил Китайської Народної Республіки та має подвійне підпорядкування – державної ради КНР та центральної військової ради КНР.

Чисельність Народної озброєної поліції Китаю називається на рівні 1-1,5 млн осіб.

У залежності від підрозділу виконують різноманітні функції – охорона важливих об’єктів, кордону, надр та лісів Китаю, пожежної охорони, тощо.

Відкриття китайської військової бази в Джибутті

Нагадаємо, що згідно з даними, оприлюдненими Міністерством фінансів Китаю під час скликання керівництва країни на щорічне засідання Національного народного конгресу в Пекіні, було повідомлено про майбутні витрати в розмірі 1,35 трлн юанів (208,58 млрд. доларів США) на військову діяльність. Зростання у порівнянні з попереднім роком складе 6,8%.

Під час своєї промови перед законодавчим органом китайський прем’єр-міністр Лі Кэцян сказав, що зусилля щодо зміцнення Народно-визвольної армії Китаю будуть продовжуватися.

Кошти підуть на посилення військової підготовки, а також на вдосконалення підходу країни до оборонних наукових, технологічних та промислових зусиль.

Азія Китай (КНР) Світ