fbpx
Полонений військовий у Криму: заява ДШВ

Полонений військовий у Криму: заява ДШВ

95 бригада ДШВ Військовополонені Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Крим Полон Україна ФСБ Росії

Російські окупаційні сили в Криму опублікували два відео, нібито зі зниклим військовим України 95-ї бригади.

Про це повідомляє Український Мілітарний Портал.

Командування Десантно-штурмових військ наголошує на тому, що інформація про військового опублікована росіянами не відповідає дійсності та була сфабрикована.

Нагадаємо, 30 травня, близько 5:00 на спостережному пункті “Берлога” поблизу залізничного моста на лінії контролю з окупованим Кримом зник військовий 95-ї бригади ДШВ Євген Добринський, повідомлялось, що неподалік спостережного посту на якому чергував військовий були виявлені сліди боротьби з невідомими особами, за попередньою інформацією військовий був викрадений.

Федеральна служба безпеки РФ, 2 червня повідомила про затримання військового та опублікувала відео з нібито затриманням військового.

Командування Десантно-штурмових військ повідомило, що відео – сфабриковане.

Командування наголошує на тому, що військові 95-ї бригади зараз носять головний убір у вигляді літньої панами, а не кашкету.

«Звертаємо Вашу увагу, що при постановці відео (опубліковане через кілька днів), режисерами ФСБ не враховані важливі деталі, які свідчать про його недостовірність. Головним убором форми одягу в даному підрозділі визначена панама літня, а не кашкет», — повідомляє командування ДШВ.

На відео дійсно видно, що особа в кашкеті.

Командування ДШВ заявляє про те, що їх військовослужбовці зараз використовують літні панами

Фото з останніх навчань 95-ї бригади ДШВ у травні:

Фото з навчань 95-ї бригади ДШВ за травень 2020 року

Допит

Тільки 2 червня ФСБ опублікувала відео з допитом Євгена Добринського, який зник ще 30 травня.

На відео допиту, Євген розповідає, що перебував під впливом алкоголю, наркотичних засобів та по своїй ініціативі перейшов до окупованої частини.

Командування ДШВ наголошує на тому, що якби дана інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою були б опубліковані першого ж дня, а не через три доби.

«Саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам РФ, щоб психологічно обробити затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями», — повідомляють у ДШВ.

Командування ДШВ припускає, що військовий знаходиться під дією спецпрепаратів та промовляє підготовлений текст.

Нагадаємо, в перший день зникнення було повідомленню про те, що неподалік спостережного посту на якому чергував військовий були виявлені сліди боротьби, всі деталі та обставини зникнення військовослужбовця ще з’ясовуються правоохоронними органами.

95 бригада ДШВ Військовополонені Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Крим Полон Україна ФСБ Росії