fbpx
Польща надасть Україні ПЗРК, дрони та боєприпаси

Польща надасть Україні ПЗРК, дрони та боєприпаси

Європа Польща Співпраця Сусіди Україна

Польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, Польща надасть Україні ПЗРК, дрони та боєприпаси.

Його слова наводить Polska Agencja Prasowa.

На його думку «словесної солідарності сьогодні недостатньо» аби наша країна витримала виклики з боку Росії.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав про військову допомогу Україні напередодні візиту до Києва.

«…ми солідарні з нашими сусідами-українцями у світлі загрози, яку вони зараз відчувають з боку Росії. Однак солідарності та слів сьогодні замало, зараз їх треба втілювати у життя», – сказав очільник польського уряду.

Відповідаючи на питання які саме системи Польща готова надати Україні в рамках військової допомоги він уточнив, що це боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси (ПЗРК) Grom та безпілотні літальні апарати різного типу.

Польські оператори ПЗРК Grom

Під час зустрічі у Києві з президентом України Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Денисом Шмигалем польський урядовець уточнить, якої саме військової допомоги потрібно нашим армійцям.

Учора Голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох розказав, що Польща надасть Україні оборонне озброєння.

«Прийнято рішення про передачу українській стороні боєприпасів оборонного характеру для захисту, а не наступальних дій. Це рішення зараз реалізовує міністр національної оборони»,- повідомив Солох.

На уточнююче запитання, чи призначено це озброєння для протиповітряної оборони, він відповів «так». Водночас він додав, що деталі згодом оприлюднить міністерство національної оборони Польщі.

Павел Солох також поінформував, що польська пропозиція на сьогодні включає можливість передачі «кількадесяти тисяч штук боєприпасів».

Раніше в інтерв’ю польському виданню Rzeczpospolita заявив міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна на даний момент не отримала від Польщі жодної військової допомоги.

Європа Польща Співпраця Сусіди Україна