fbpx
Польща відремонтує свої Мі-17

Польща відремонтує свої Мі-17

Авіаремонт Авіація Балтія Гелікоптери Європа Ми-8/17/171 Польща Світ Сусіди

Польща відремонтує свої багатоцільові транспортні гелікоптери Мі-17 на авіаремонтному заводі у Лодзі.

Про це пише Defence 24.

Вартість контракту оцінена у 105,6 млн злотих (близько 28,5 млн доларів США).

Оскільки авіаремонтний завод Wojskowe Zakłady Lotnicze №1 є єдиним у Польщі сертифікований на проведення таких робіт, то процедура ведеться без тендеру у формі переговорів.

Капітальні ремонти на польських гелікоптерів Мі-17 заплановано провести впродовж 2023-24 роках, інформація по кількості бортів не озвучують.

Польські гелікоптери Мі-8 та Мі-24

Мі-17 та з більш старшими Мі-8 складають основу парку транспортних гелікоптерів польської армії, однак на відміну від чеських бортів, вони не проходили глибокої модернізації, хоча такі роботи пропонувались.

Авіаремонтний завод Wojskowe Zakłady Lotnicze №1 пропонує декілька варіантів оновлення бортів, і наразі міністерство національної оборони Польщі визначається з обсягом.

У 2010 році Варшавський технологічний інститут ВПС (ITWL) демонстрував розроблений ним варіант модернізації кабіни пілотів для ударного вертольота Мі-24 і багатоцільового Мі-8/17, який так і не був втілений серійно.

На сьогодні польські Мі-8/17 проходили не значну модернізацію для можливості їх використання в місії у Афганістані.


Новини по темі: Чехія модернізує свої Мі-171


До переліку нового обладнання увійшла станція оптико-електронного придушення Adros-1KT (від української компанії Адрон), автомати викиду діпольних відбивачів та ІЧ пасток, екрано-вихлопні пристрої, бронезахист кабіни, двигуна, редуктора та гідравлічної системи.

Для польоту на міжнародних трасах гелікоптери обладнали системи навігації та зв’язку VOR/ILS/DME/GPS, також доопрацювали зовнішнє та внутрішнє освітлення для можливості використання приладів нічного бачення PNL-3 польського виробництва.

Авіаремонт Авіація Балтія Гелікоптери Європа Ми-8/17/171 Польща Світ Сусіди