fbpx
Ракети атакували суднобудівний завод у Керчі

Ракети атакували суднобудівний завод у Керчі

Війна з Росією ВМФ Росії Втрати Росії Крилаті ракети Крим Ракетний удар Суднобудівний завод «Затока» (м. Керч) Україна

В тимчасово окупованому Криму під вечір пролунали вибухи.

Відбулася ракетна атака на суднобудівний завод у Керчі, де будують військові кораблі для ВМФ загарбників.

Для удару були застосовані крилаті ракети, про що свідчать відео, які очевидці публікують у соцмережах і місцевих пабліках.

Спочатку в другу половину дня в окупованому Севастополі була оголошена повітряна тривога.

Згодом з’явилися повідомлення про вибухи у Керчі. Російська окупаційна влада заявила, що це робота протиповітряної оборони.

На відео від місцевих видно, як ракети летять над містом з характерним звуком працюючого реактивного двигуна.

Після прольоту над містом, щонайменше одна ракета влучила у наземний об’єкт. У кримських пабліках заявляють, що після цього на суднобудівному заводі у Криму (суднобудівельний завод “Залив”) здіймається дим.

Російська окупаційна так звана “влада” опосередковано підтвердила факт влучання у підприємство, однак заявивши, що на один із сухих доків впали уламки збитої української ракети.

У Telegram-каналах з посиланням на місцевих поширили інформація про начебто влучання у малий ракетний корабель проєкту 22800 “Каракурт”, який є носієм крилатих ракет “Калибр”. Припускають, що це міг бути корабель “Аскольд”, який наразі проходить заводські ходові випробування.

На відео від очевидців видно, що в районі заводу і досі триває пожежа, однак наразі неможливо підтвердити чи спростувати факт влучання ракети в російських ракетний корабель.

Варто зазначити, що після 15-ї години за місцевим часом, коли росіяни заявили про ракетну атаку, рух автотранспорту Керченським мостом було тимчасово перекрито.

Офіційних пабліків окупантів, заявили, що дим, який з’явився над Керченським мостом є “димовою завісою”, яку поставили російські військові. Ймовірно, росіяни думали, що ЗСУ має намір атакувати саме міст

Війна з Росією ВМФ Росії Втрати Росії Крилаті ракети Крим Ракетний удар Суднобудівний завод «Затока» (м. Керч) Україна