fbpx
Російські “Іскандери” помічені біля українського кордону

Російські “Іскандери” помічені біля українського кордону

Азія Російська агресія Росія Світ Сусіди Україна

Росія перекинула до кордону з Україною ракетні комплекси “Іскандер”

Про це повідомляють аналітики британської розвідувальної компанії Janes.

Країна-агресор продовжує нарощувати свою військову присутність поблизу України.

Так, на відео було зафіксовано колону російської військової техніки у складі якої аналітики помітили оперативно-тактичні ракетні комплекси “Іскандер”. Колона рухалась у Воронезькій області неподалік від кордону з Україною. Вона прямувала на північ зі станції Кринична, а згодом взяла курс на північний схід через село Нова Усмань. Швидше за все, відео було зняте наприкінці березня 2021 року. Ймовірно, ці комплекси належать 119-й ракетній бригаді Центрального військового округу Росії, вони були перекинуті у Воронеж зі Свердловської області.

Журнасліст видання Том Баллок зазначив, що угруповання військ у Воронезькій області не вважають наступальним. Однак переміщення “Іскандерів” все ж є важливим.

Масштаби концентрації військ та техніки ЗС РФ на кордонах з Україною є найбільшими після 2014-го року.

Головне управління Міністерства оборони України, вже оприлюднило інформацію, що Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України.

Крім того, не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України під приводом «необхідністю захисту в самопроголошених республіках російських громадян».

Також відомо, шо російські дипломатичні представництва за кордоном та засоби масової інформації отримали завдання бути готовими до висвітлення та роз’яснення світовій спільноті інформації щодо нібито агресивних дій ЗС України та “миротворчих” заходів РФ у відповідь.

Артилерія 74 дивізії на шляху до кордону з Україною. Колаж - CIT

За даними з відкритих джерел можна стверджувати, що Росія перекидає на кордон з Україною мотострілецькі, артилерійські, десатні та танкові підрозділи. Райони зосередження – Воронезька область та окупований Крим.

Російські військові вже хизуються у соціальних мережам перекиданням їх до кордону з Україною, де наша розвідка очікує провокацій з боку країни-агресора.

Попри безпрецедентне накопичення підрозділів ЗС РФ дослідники Conflict Intelligence Team поки що не бачать ознак для безпосереднього вторгнення. І схиляються до думки, що маневри є спробою тиску Москви на Київ та залякування.

Азія Російська агресія Росія Світ Сусіди Україна