fbpx
Російські військові масово відмовляються брати участь у бойових діях – ГУР МО

Російські військові масово відмовляються брати участь у бойових діях – ГУР МО

Війна з Росією Втрати Росії ГУР МО ЗС Росії Україна

Частини та з’єднання, які перебувають на території РФ, скасовують відправки особового складу на територію України через масову відмову від участі в бойових діях.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

У розвідці зазначають, що військовослужбовці 5-ї окремої танкової бригади 36 армії (Улан-Уде) пишуть рапорти на звільнення через відмову продовжувати воювати в Україні. Військових звільняють зі служби без урахувань будь-яких пільг.

Водночас особовому складу, який перебуває в Україні, відпустки надають виключно за сімейними обставинами (смерть близьких родичів).

Також в ГУР МОУ підкреслюють, що у підрозділах, які беруть участь в бойових діях в Україні, катастрофічна нестача особового складу. Аби закрити “дефіцит”, командування окупаційних військ скорочує час на реабілітацію військових після поранень та контузій.

Пораненим спрощують діагнози, не проводять необхідні операції та пропонують повернутися на війну. Крім того, лікарям “рекомендують” надавати дозвіл на планові хірургічні втручання по закінченню війни або за дозволом командира пораненого.

Наприклад, відомо про випадок, коли після розриву барабанної перетинки вуха та контузії військовослужбовця за 3 дні виписали із шпиталю. Офіційний діагноз – «отит». Йому рекомендували не застуджувати вухо та відмовили в операційному втручанні.

Знищена в Україні російська важка бойова машина вогнеметників БМО-Т. Липень-Серпень 2022. Україна. Фото з соцмереж

Також в ГУР повідомляють, що окупанти намагаються посилити своє угрупування військ в районі тимчасово окупованого Херсону за рахунок “наявних резервів”.

Для цього планують передислокувати 4 батальйони так званих “кадирівців”, але наразі ці підрозділи також недоукомплектовані. Більшість особового складу – не чеченці, а найманці з найбідніших регіонів РФ.

Нагадаємо, за тиждень від початку контрнаступальної операції українські військові звільнили 300 населених пунктів на Харківщині.

Війна з Росією Втрати Росії ГУР МО ЗС Росії Україна