fbpx
Російський ЗРК С-350 «Витязь» підірвався на міні

Російський ЗРК С-350 «Витязь» підірвався на міні

Війна з Росією Втрати Росії ЗРК Луганщина Міни ППО та ПРО С-350 Україна

Пускова установка російського новітнього комплексу ППО С-350 «Витязь» підірвалася на протитанковій міні.

Відповідне відео опублікували у Telegram-каналі “Досье Шпиона”.

Повідомляється, що цей випадок відбувся декілька днів тому на тимчасово окупованій росіянами території Луганської області.

Внаслідок наїзду на міну сильно постраждала ходова частина самохідної пускової установки 50П6 зі складу ЗРК С-350. На мінне поле росіяни потрапили під час руху в нічний час доби.

Заявляється, що від вибуху міни нібито ніхто з екіпажу не постраждав. Зенітні ракети, що були на пусковій установці не здетонували, що уберегло її від повного знищення.

Судячи з того, що це окупована територія, швидше за все окупанти підірвалися на власній міні.

У Telegram-каналі пишуть, що пошкоджена пускова установка досі залишається на тому ж місці, де і підірвалася. Окупанти бояться її евакуювати через велику кількість протитанкових мін, які встановлені довкола.

С-350 «Витязь»

ЗРК С-350 «Витязь» має замінити системи ППО С-300ПС та Бук-М1-2. Він призначений для оборони адміністративних, промислових та військових об’єктів від масованих ударів з повітря. Заявлено, що комплекс нібито здатний одночасно відбивати удари різних засобів повітряного нападу з різних напрямків.

Про появу на фронті С-350, пропагандистські медіа країни-агресора повідомили ще навесні 2023 року.

У соцмережах 6 грудня минулого року МВС України поширили відео в якому було зафіксовано ураження російської техніки на тимчасово окупованій території.

Тоді було заявлено, що воїни 11 бригади НГУ з підрозділу ударних безпілотників “Ластівка”, а саме екіпаж “Самосуд” уразив за допомогою FPV-дронів машини зі складу російського комплексу С-350.

Однак варто зазначити, що на опублікованому відео складно ідентифікувати машини через відстань та низьку якість зображення з камери дрона.

Війна з Росією Втрати Росії ЗРК Луганщина Міни ППО та ПРО С-350 Україна