fbpx
Росія створить у Білорусі спільний центр підготовки ППО

Росія створить у Білорусі спільний центр підготовки ППО

Білорусь Європа ППО та ПРО Росія Світ Сусіди

Російські військовослужбовці прибули до Білорусі для створення спільного центру підготовки.

Про це інформує Мілітарний.

Наприкінці серпня, до Білорусі прибули підрозділи зенітних ракетних військ Росії для створення спільного центру підготовки військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони, пише «Интерфакс».

“Для формування навчально-бойового центру спільної підготовки ВПС і військ ППО Білорусі та Росії в Гродно прибули підрозділи зенітних ракетних військ Російської Федерації”, – повідомили у міністерстві оборони Білорусі.

За даними відомства 3 вересня очікується прибуття авіаційної складової (бойових літаків Су-30СМ ПКС Росії) на аеродром Барановичі.

Винищувачі Су-30СМ ВПС Білорусі. Фото: Белта

Рішення про створення навчально-бойових центрів спільної підготовки збройних сил Білорусі та Росії було прийнято в ході переговорів керівників оборонних відомств, весною цього року.

Тоді було заявлено, що створювані центри будуть знаходитися в Нижегородській та Калінінградській областях Росії, а також в Гродненській області Білорусі.

У Росії та Білорусії функціонує єдина регіональна система протиповітряної оборони.

У Білорусії з 1995 року розміщені два російські військові об’єкти – 43-й вузол зв’язку Військово-морського флоту Росії “Вилейка” і радіолокаційна станція “Волга”, що працює в складі російської системи попередження про ракетний напад.

З 1999 року функціонує регіональне російсько-білоруське угруповання військ.

Навесні, Олександр Лукашенко запропонував авіабази Білорусі для російських літаків для спільного використання. За словами Лукашенка це «викликано діями НАТО, що відправляють військові літаки Альянсу до кордонів країни».

Винищувач Су-30СМ ВПС Білорусі. Фото з відкритих джерел

Зазначимо, що представники Росії не одноразово офіційно звертались до білоруської сторони, з пропозицією розмістити на її території постійно діючу авіаційну базу.

Білорусь Європа ППО та ПРО Росія Світ Сусіди