fbpx
Росіяни дали оцінку українському комплексу РЕР Plastun

Росіяни дали оцінку українському комплексу РЕР Plastun

«НВЦ Інфозахист» Війна з Росією ЗС Росії РЕБ РЕР Україна

Російські військові дали оцінку станції радіоелектронної розвідки Plastun-RP3000, що розроблена українською компанією “Інфозахист”.

Відео опублікувано російськими пропагандистськими медіа.

На оприлюдненому матеріалі російські військові жаліються, що станція радіорозвідки пеленгує місцезнаходження їх засобів зв’язку, що приводить до втрат серед особового складу та командування підрозділів. Спеціалісти прямо заявляють, що українська станція РЕР Plastun пеленгує усі сигнали їх радіостанцій з чим вони наразі не можуть нічого вдіяти.

Також вони розкритикували вже базові у російській армії цивільні китайські радіостанції та спеціалізовані військові рації “Азарт” за їх високу помітність у радіочастотному спектрі та за неможливість ведення прихованого зв’язку.

Тим не менш, за словами російського спеціаліста, подібну систему радіорозвідки нібито можна обійти за допомогою російських радіостанцій, що застосовують новий стандарт зв’язку “Волновая сеть”. Останній забезпечує децентралізований принцип передачі данних не напряму від джерела до отримувача, а через декілька найближчих ланок зв’язку.

На прохання Мілітарного, у компанії “Інфозахист” прокоментували роботу станції “Волновая сеть”,  яку росіяни активно обговорюють  на відео.

Електромагнітний сигнал, який використовується в системі «Волновая сеть» дуже слабкий і його дійсно непросто запеленгувати.  Але питання визначення місцеположення залежить не тільки від його вихідної потужності та типу. Про наш пеленгатор свого часу російська пропаганда взагалі заявляла, що він нічого не вартий, і що сигнали ППРЧ з широкою смугою для нього будуть проблемою.  Але час все розставляє на свої місця“, – заявив директор компанії “Інфозахист” Ярослав Калінін.

Станція РЕР Plastun-RP3000

Plastun-RP3000 це станція радіоелектронної розвідки, що була розроблена українською компанією “Інфозахист”. Вона призначена для пеленгування місцезнаходження систем зв’язку противника, автоматизованого швидкісного радіомоніторингу, обробки та реєстрації даних перехоплення.

Така система успішно реалізує виявлення радіомереж та робочих частот тактичної (УКХ), оперативно-тактичної (КХ) ланки, засобів зв’язку та передачі даних малих ДРГ. Вона здатна визначати місцеперебування станцій зв’язку з ППРЧ (основні військові засоби зв’язку) та координати станції РЕБ.

Також «Пластун-РП-3000» може фіксувати цифрові канали керування та передачі інформації, місцеперебування літальних апаратів і БПЛА, виявляє способи передачі даних контрбатарейних засобів та реалізує синхронну пеленгацію та демодуляцію частотно-модульованих сигналів.

Середня інструментальна похибка при пеленгуванні джерела радіозв’язку в діапазоні 25-90 МГц становить 1,2°, в діапазоні 90-525 МГц – 0,8°, а в діапазоні 525-3000 МГц до 1°.

Станція РЕР мобільна, її вага повна вага складає 39 кілограмів, в автономному режимі вона здатна працювати до 8 годин. Станція не потребує особливого місця для розгортання, а сам процес займає не більше 20 хвилин.

«НВЦ Інфозахист» Війна з Росією ЗС Росії РЕБ РЕР Україна