fbpx
Росіяни втратили винищувач Су-35 – ПС ЗСУ

Росіяни втратили винищувач Су-35 – ПС ЗСУ

Авіація Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії ПКС Росії Су-35 Україна

Російські окупанти втратили свій сучасний винищувач Су-35.

Цю втрату серед авіації росіян підтвердили у Повітряних силах Збройних Сил України.

Це російський багатоцільовий винищувач четвертого покоління.

Подія сталася у ввечері 21 травня над Чорним морем біля узбережжя України.

Що стало причиною втрати росіянами свого бойового літака, наразі з’ясовують.

У понеділок Повітряні сили ЗСУ повідомили, що наприкінці доби 21 травня в територіальних водах України в Херсонській області  “отрицательного взлета” зазнав російський винищувач Су-35.

Згодом речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив:

«Ми не уточнювали, що Повітряні сили знищили (Су-35 – ред.) Він “зазнав негативного зльоту”. Обставини: що сталося з літаком, як і з тими, що на півночі нещодавно, – уточнюються.

Будемо спостерігати, послухаємо, що скажуть про це окупанти. Може, знову російська ППО, кримська, спрацювала. Невідомо, будемо чекати», – сказав Ігнат в ефірі телемарафону в понеділок.

Напередодні ввечері мережею поширилась інформація, що над Чорним морем неподалік Залізного Порту збили російський винищувач Су-35, який мав бомбардувати Херсонщину.

Також було опубліковано відео, на якому зафіксовано спалахи в небі, які схожі на роботу ППО і ураження літального апарата.

Російські окупаційні війська застосовують бойові літаки Су-35 у повномасштабній агресії проти України, яка розпочалася у лютому 2022 року. Винищувачі Су-35С здійснюють цілодобове патрулювання повітряного простору для протидії українській авіації, виконують завдання з придушення ППО, використовуючи ПРР, завдають ракетних ударів у прифронтових регіонах, використовуючи дальнобійні високоточні Х-59/М/М2/МК/МК2.

Авіація Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії ПКС Росії Су-35 Україна