fbpx
Розвідники уразили десантні кораблі окупантів

Розвідники уразили десантні кораблі окупантів

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Кораблі проекту 1176 Кораблі проекту 11770 Крим Росія Україна Флот Чорне море

Українські морські ударні дрони уразили російські десантні кораблі поблизу окупованого Криму.

Відео оприлюднила пресслужба розвідувального відомства.

В ході нічної операції на території тимчасово окупованого Криму українськими військовими було уражено два малих десантних кораблі проєктів 1176 “Акула” та 11770 “Серна”.

На оприлюдненому відео можна побачити, як вночі російське судно проєкту 1176 атакує група із кількох безпілотників.

Після першого успішного влучання другий безпілотник зафіксував на камеру масштабні ураження та пробитий борт. Наступний дрон уразив те саме місце, імовірно, розширивши пробоїну.

Повідомляється, що на суднах окрім екіпажу в момент атаки також перебувала завантажена броньована техніка, зокрема, БТР-82.

Десантний катер Д-106 Чорноморського флоту в Севастополі, 7 червня 2023 року.

З відкритих джерел відомо, що на Чорному морі росіяни на момент вторгнення мали два катери проекту 11770. Втім, один з них отримав серйозні пошкодження в червні минулого року під час боїв за острів Зміїний.

У той же час у складі Чорноморського флоту також знаходилось два кораблі проекту 1176 – катери Д-106 та Д-295.

Війна на морі

Малі десантні катери російського Чорноморського флоту активно використовувались під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту.

Крім того, росіяни розміщували на борту катерів зенітно-ракетні комплекси “Тор-М2” для прикриття свого корабельного угруповання.

Застосування кораблів цього класу в якості імпровізованих носіїв зенітного та артилерійського озброєння є нормальною практикою та відпрацьовується під час навчань.

Нагадаємо, що лише на цьому тижні українські військові в результаті ракетного удару знищили в Криму російський корвет “Аскольд” проєкту 22800 (шифр “Каракурт”).

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Кораблі проекту 1176 Кораблі проекту 11770 Крим Росія Україна Флот Чорне море