fbpx
Сьогодні в Україні проведуть ракетні стрільби

Сьогодні в Україні проведуть ракетні стрільби

«Нептун» Ракетобудування Чабанка

Сьогодні у північній частині Чорного моря будуть проведені ракетні стрільби.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на прибережне попередження 1256/2019 та сповіщення A3684/19 NOTAM (Notice to Airmen)

Прибережне повідомлення 1256/2019 діє з 6:00 до 16:00 та забороняє навігацію суден, аналогічний час вказаний для заборони польотів за сповіщенням A3684/19 NOTAM.

Площа перекритого району складає 6 323 км² та охоплює одразу три області – Одеську, Миколаївську та Херсонську.

Закритий для стрільб район 2 листопада 2019 року

Берегова лінія перекритих районів знаходиться неподалік населеного пункту Чорноморське, де розташований однойменний військовий полігон, також відомий як “Чабанка”.

Масштаб перекриття водного району свідчить про ймовірне випробування комплексу крилатих ракет наземного базування РК-360 МЦ “Нептун”, які до цього відбувались на Державному випробувальному полігоні «Алібей» на півдні Одеської області.

Мобільний ракетний комплекс Нептун

Крайні публічні пуски цього ракетного комплексу відбулися 24 травня 2019-го року, після чого решта здійснювалась у закритому для преси режимі. Так само ніяких повідомлень про них не давали прес-служби виробника та замовника.

Проте кожен наступний місяць закривався відповідний морський район у Чорному морі, що свідчить про закритий режим випробувань. Чи будуть висвітлюватися ракетні стрільби сьогодні наразі не відомо.

Під час всіх публічних пусків комплекс постійно модернізовувався та випробовувались різноманітні нововведення. Так під час пусків у травні ракета Р-360 отримала новий стартовий двигун, бо як відомо раніше використовувався від ракети зенітного ракетного комплексу С-125.

Також у самій ракеті були замінені на нові:

• висотомір
• гіроскоп
• навігаційна система

Всі ці прилади покликані зробити ракету більш захищеною до перешкод які можуть використовуватися противником для придушення і унеможливлення ураження.

Нагадаємо, що вчора 1 листопада, в ході ракетних стрільб на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик” був проведений один з етапів випробувань модернізованого компанією “Аеротехніка” зенітного ракетного комплексу С-125 по надводним цілям.

В ході бойових пусків, ракети випущені з комплексу С-125 вразили надводну мішень, в ролі якої виступав колишній плавсклад “Золотоноша” проекту 814М Військово-Морських Сил ЗС України .

«Нептун» Ракетобудування Чабанка