fbpx
SpaceX відклала запуск українського супутника «Січ-2-1» на 2022 рік

SpaceX відклала запуск українського супутника «Січ-2-1» на 2022 рік

SpaceX КБ «Південне» Космос Супутник Технології Україна

Український супутник «Січ-2-1» до кінця року не потрапить на орбіту Землі, – компанія SpaceX перенесла запуск своєї ракети.

Про це інформує Мілітарний.

Американська компанія SpaceX відклала запуск своєї ракети-носія Falcon 9 на якій мав бути достевлений на орбіту український супутник «Січ-2-1» розробки КБ «Південне», повідомило українське видання «Бабель» з посиланням на сайт SpaceX.

Тепер як дату чергової космічної місії попередньо називають 10 січня 2022 року.

У березні стало відомо, що компанія SpaceX доставить український супутник дистанційного зондування «Січ-2-1» у космос за 1 млн доларів.

Falcon 9

Переговори між комітетом економічного розвитку українського парламенту за участі команди Держкосмосу з SpaceX тривали з грудня 2020 року.

В травні Україна заплатила аванс за виведення на орбіту супутника «Січ-2-30». ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» уклало контракт з європейською компанією ISILAUNCH, що контрактує у SpaceX місця для доставки вантажів у космос.

Запуск космічного апарата планувалося здійснити в грудні 2021 року.

Супутник «Січ-2-30» має стати першим за останні 10 років вітчизняним апаратом дистанційного зондування Землі.

Запуск і подальше використання даного супутника дадуть змогу вирішувати багато актуальних завдань соціально-економічного, екологічного, інформаційного, наукового та освітнього характеру, а також забезпечити реалізацію інтересів держави у сфері національної безпеки та оборони.

Процес збирання супутника Січ-2-1

У вересні ми повідомляли, що український космічний апарат «Січ-2-30» проходить комплекс випробувань. Робіти стосуються вимірювання магнітних характеристик.

Випробування проходили на замовлення виробника апарату Державного підприємства «Конструкторське бюро (КБ) «Південне» ім. М.К. Янгеля». Комплекс робіт відбувався на магнітовимірювальному стенді Магнітодинамічного комплексу Інституту технічних проблем магнетизму (ІТПМ) НАН України (Харків).

SpaceX КБ «Південне» Космос Супутник Технології Україна