fbpx
Сполучені Штати та Данія проведуть спільні морські навчання

Сполучені Штати та Данія проведуть спільні морські навчання

Standard Missile-3 (SM-3) ВМФ США Данія Навчання НАТО ППО та ПРО США Флот

Військово-морський флот Сполучених Штатів та Збройні сили Данії проведуть спільні навчання, які розпочнуться 18 вересня.

Про це йдеться на сайті ВМФ США.

Навчання будуть заключатися в охороні конвоїв із застосуванням сучасної модульної пускової установки з ракетами SM-6.

Зазначається, що проведення таких навчань є демонстрацією постійної відданості трансатлантичній безпеці і оборонній оперативній сумісності.

«Проводячи ці операції з данської землі, Сполучені Штати підтверджують стратегічну важливість Данії як ключового союзника в забезпеченні регіональної стабільності», – йдеться в повідомленні.

Заявлено, що ці навчання ще більше зміцнюють тривале оборонне партнерство між США і Данією, підкреслюють спільну відданість спільним цілям безпеки і спільним оборонним зусиллям.

“Мілітарний” повідомляв, що держави НАТО розпочали навчання із захисту узбережжя Балтійського моря.

Навчання були сплановані і проводяться під керівництвом штабу ВМС Німеччини, в них задіяні 14 країн, серед яких США та Канада.

SM-6

RIM-174 SM-6 ERAM (Standard Missile , Extended Range Active Missile) – це позагоризонтна двоступенева зенітна ракета класу “поверхня-повітря”, яка розроблена і виготовляється американською компанією Raytheon.

Вартість одиниці оцінюється приблизно у 5,1 мільйонів доларів. Ракета складається з першого ступеня Mk 72 і другого Mk 104.

 

Дальність ураження ракети складає 340 кілометрів. Вона призначається для боротьби з літаками, БПЛА, гелікоптерами, протикорабельними крилатими ракетами над водою і сушею.

SM-6 може запускатися з вертикальних пускових контейнерів Mk 41.

Standard Missile-3 (SM-3) ВМФ США Данія Навчання НАТО ППО та ПРО США Флот