fbpx
США нададуть компоненти для підтримки виробництва БПЛА в Україні

США нададуть компоненти для підтримки виробництва БПЛА в Україні

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога ОПК Світ США Україна Україна-США

Сполучені Штати в межах довготривалого пакета військової допомоги підтримають виробництво українських безпілотників.

Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на перелік допомоги, який був оприлюднений Департаментом оборони США.

У пакеті допомоги від Штатів вартістю 6 мільярдів доларів, який був оголошений 26 квітня 2024 року в рамках програми Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), передбачається, зокрема, надання «компонентів для підтримки українського виробництва БПЛА та інших можливостей».

Наразі достеменно невідомо, що мається на увазі під цими словами в американському документі.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що США придбають зброю українського виробництва для Сил оборони на 1,6 млрд доларів.

Кошти візьмуть з передбаченого фінансування в межах нещодавно ухваленого у США закону про допомогу Україні на суму майже 61 млрд доларів.

Про це розповів народний депутат, заступник голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Також у квітні міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що Україна запускає міжнародну фандрейзингову кампанію із залучення з-за кордону 10 млрд доларів для закупівлі озброєння українського виробництва для потреб ЗСУ.

США також придбають для України зенітні ракети до комплексів ППО Patriot та NASAMS. Окрім того, нададуть обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими ЗРК. Ці проєкти більш відомі як FrankenSAM.

Крім того, Державний департамент США погодив продаж Україні послуг із технічного обслуговування зенітних комплексів MIM-23 Hawk.

Таким чином Штати підтримують працездатність систем ППО HAWK, які захищають українську важливі об’єкти та критичну інфраструктуру.

Також США розглядають можливість придбання у Туреччини 155-мм артилерійських снарядів для України в рамках військової допомоги.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога ОПК Світ США Україна Україна-США