fbpx
США передадуть Філіппінам два кораблі класу Cyclone

США передадуть Філіппінам два кораблі класу Cyclone

ВМС Філіппін ВМФ США Світ США Філіппіни Флот

США передадуть військово-морським силам Філіппін два патрульні кораблі класу Cyclone USS Monsoon і USS Chinook.

Про це повідомляє Командування військово-морських сил США.

Про передачу патрульних прибережних кораблів стало відомо у вівторок, 28 березня, під час церемонії зняття їх з озброєння. Вони були двома останніми кораблями класу Cyclone у ВМС США, причому обидва кораблі майже три десятиліття служили в прибережних патрульних операціях.

Кораблі незабаром розпочнуть службу під прапором Філіппін, проводячи операції з безпеки на морі на Філіппінському архіпелазі та у Південно-Китайському морі.

Військово-морські сили Філіппін вже мають на озброєнні один патрульний корабель класу Cyclone – BRP General Mariano Alvarez. Це був колишній USS Cyclone, який передали Філіппінам у 2004 році.

Загалом за минулий рік ВМС США вивели з експлуатації п’ять патрульних кораблів цього класу, передавши їх Королівським військово-морським силам Бахрейну. Це колишні кораблі USS Tempest, USS Typhoon, USS Squall, USS Firebolt та USS Whirlwind.

Крім того, ВМС США вивели з експлуатації та передали Єгипту колишні кораблі USS Hurricane, USS Sirocco та USS Thunderbolt. Судна урочисто передали минулого тижня в єгипетській Александрії.

Патрульні кораблі типу Cyclone

Cyclone – це клас великих прибережних патрульних катерів, розроблених для ВМС США американською суднобудівною компанією Bollinger Shipyards. Усього компанія виготовила 14 кораблів цього типу, більшість із них спустили на воду з 1992 по 1994 роки.

Основне завдання цих кораблів – патрулювання прибережних акваторій та розвідка. Ці кораблі також забезпечують підтримку операцій підрозділів ВМС США та Сил спеціальних операцій.

Сторожі катери озброєні двома 25-мм автоматичними гарматами Mk.38, великокаліберними кулеметами калібру 12,7-мм M2 Browning, 40-мм автоматичними гранатометами Mk.19. Також частина катерів була оснащена пусковими установками Mk. 60 для запуску малогабаритних керованих ракет BGM-176 Griffin B.

Катери типу Cyclone мають водотоннажність близько 336 тонн. Довжина корабля складає 55 метрів, а ширина – 7,6 метрів. Вони оснащені енергетичною установкою, що складається із чотирьох дизельних двигунів Paxman 16RP200-1-CM потужністю 3360 к.с., що забезпечує повний хід до 35 вузлів.

Екіпаж катера складається із 28 людей: 4 офіцерів та 24 членів рядового персоналу. Також катер може брати на борт додатковий десант для висадки на гумових човнах.

ВМС Філіппін ВМФ США Світ США Філіппіни Флот