fbpx
ССО захопили опорний пункт окупантів

ССО захопили опорний пункт окупантів

Війна з Росією Військовополонені Втрати Росії ССО ЗСУ Україна

В рамках операції “Говерла” український підрозділ ССО захопив опорний пункт супротивника, який не вдавалось захопити кілька місяців.

Новину оприлюднила пресслужба Сил спеціальних операцій.

На одному з напрямків підрозділи ССО провели складну та ефективну операцію, в результаті якої військовим вдалось покращити своє оперативно-тактичне положення.

В результаті злагодженої роботи бійцям вдалось захопити опорний пункт противника на панівній висоті. Як зазначають в пресслужбі, Силам оборони не вдавалось взяти під контроль ці позиції кілька місяців.

Деталі операції

Після ретельного планування та підготовки у взаємодії з підрозділами Сил оборони групи ССО розпочали проведення спецоперації.

Під прикриттям засобів вогневої підтримки, підрозділу радіоелектронної боротьби та з супроводом розвідувальних та ударних безпілотників бійці висунулися для проведення спеціал ьних дій.

 

Провівши безпілотником з тепловізійною оптикою дорозвідку позицій військові нанесли ураження по виявленим цілям ударними FPV-дронами. Одразу після цього група ССО пішла на штурм.

Завдяки злагодженій та професійній роботі противник був успішно вибитий з опорного пункту. Крім того, воїнами було взято у полон двох десантників противника.

Судячи з розмови з полоненим, що потрапила на відео, принаймні один з “десантників” потрапив на службу до збройних сил РФ прямо з в’язниці. За словами окупанта, йому залишалось відсидіти дев’ять років.

Російський "десантник" взятий у полон українськими бійцями ССО в ході операції "Говерла", лютий 2024. Фото: пресслужба ССО.

Після проведення зачистки та встановлення повного контролю над опорним пунктом противника на висоту були заведені визначені підрозділи Сил оборони.

Нагадаємо, що 2 лютого бійці іншої групи ССО під час ближнього бою знищили групу супротивника поблизу Авдіївки, яку нині активно намагаються взяти штурмом російські військові.

Також їм вдалося захопити у полон чотирьох окупантів, що переховувалися у підвалі одного з будинків.

Війна з Росією Військовополонені Втрати Росії ССО ЗСУ Україна