fbpx
Станиця Луганська: демонтаж блокпосту бойовиків

Станиця Луганська: демонтаж блокпосту бойовиків

Війна на Донбасі Донбас ОРДЛО Розведення військ Російська агресія Російсько-терористичні війська Станиця Луганська

Засоби пропаганди російсько-терористичних військ заявили про початок робіт з демонтажу фортифікаційних споруд на мосту що поблизу населеного пункту Станиця Луганська та опублікували світлини з місця робіт:

Підконтрольні Росії військові формування вже встигли запевнити, що демонтаж відбудеться у короткий термін.

На опублікованих фотографіях видно присутність людей у військовій формі з різноманітними знаками розрізнення – “МЧС” та “СЦКК”, проте за домовленостями будь яких військових на мосту перебувати не може.

У прес-центрі операції Об’єднаних сил вже прокоментували цю ситуацію:

“… замість активних дій з демонтажу фортифікаційних споруд, російські найманці з тильного боку розмістили чергову тимчасову споруду «кунг», з написом так званого СЦКК, тим самим зафіксувавши свою присутність на ділянці розведення №1. Слід зазначити, що у відповідності до Рамкового рішення ТКГ та інших Мінських домовленостей ділянка розведення «Станиця Луганська» має бути вільною від будь яких мілітарних структур”, – йдеться у повідомленні

Наявність бійців незаконних збройних формувань на мосту ставить під зрив виконання Мінських домовленостей щодо розведення сил та засобів. Оскільки таким чином окупаційна адміністрація не дає можливості українській стороні перейти до реальних дій з ремонту зруйнованої частини мосту.

Війна на Донбасі Донбас ОРДЛО Розведення військ Російська агресія Російсько-терористичні війська Станиця Луганська