fbpx
Суд засудив двох військових РФ до понад 11 років позбавлення волі за обстріли Харківщини

Суд засудив двох військових РФ до понад 11 років позбавлення волі за обстріли Харківщини

Війна з Росією Воєнні злочини Суд Україна Харківщина Цивільні громадяни

Український суд засудив двох військових окупаційної армії Росії до 11 років та 6 місяців позбавлення волі.

Про це повідомляє видання «Ґрати».

Котелевський районний суд Полтавської області визнав винними двох російських військових Олександра Бобикіна та Олександра Іванова у порушенні законів та звичаїв війни.

Їх засудили до 11 років та 6 місяців позбавлення волі за обстріли з «Граду» смт. Козача Лопань і сел. Ветеринарне (Харківська обл.).

За версією слідства, у перший день повномасштабного вторгнення Бобикін та Іванов із систем залпового вогню «Град» обстріляли Харківську область з російської, а згодом і української території, зруйнувавши цивільну інфраструктуру, житлові будинки та ліцей.

РСЗВ БМ-21 «Град» окупаційних сил Росії на Донбасі

Обвинувачені повністю визнали провину, тому суд не вивчав доказів.

Суд врахував щире каяття обвинувачених як помʼякшувальну обставину, але відхилив аргумент захисників про скоєння злочину під тиском.

Також суд зарахував досудове тримання під вартою обох обвинувачених із 6 квітня у строк відбування покарання.

Вирок не набув законної сили, на нього може бути подана апеляція. Суд залишив обох обвинувачених під вартою у СІЗО.

Фото на тему: Харківщина/Харківська область

«Інтерфакс-Україна» пише, що 24 лютого двоє російських військовослужбовців, один із яких був водієм-зарядним, а інший – навідником БМ-21 «Град», здійснили артилерійські обстріли Харківської області з території Бєлгородської області РФ.

Виконуючи злочинний наказ, військовослужбовці ЗС Росії зруйнували об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у смт Козача Лопань. Після цього військові РФ перетнули кордон України та продовжили обстріл території Харківщини.

Після розгрому російської військової колони двох окупантів узяли в полон Збройні Сили України на території Харківської області. Їм оголошено про підозру про порушення законів і звичаїв війни (ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України).

Війна з Росією Воєнні злочини Суд Україна Харківщина Цивільні громадяни