fbpx
Сили оборони України уразили склад боєприпасів у Бєлгородській області

Сили оборони України уразили склад боєприпасів у Бєлгородській області

Бєлгород БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія Україна

Сили оборони України провели атаку на прикордонний об’єкт у Бєлгородській області Російської Федерації.

Відповідні повідомлення з’явилося у місцевих ЗМІ.

Повідомляється, що у населеному пункті Ракитне, яке розміщується у близько 25 кілометрах від російсько-українського кордону, спалахнув невеликий склад з боєприпасами.

За допомогою характерних ознак місцевості OSINT-спільнота виявила місце розміщення складу, він знаходився за координатами 50.85619364612742, 35.90822632648259.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що пожежа сталася на нежитловому об’єкті й відбувається евакуація з навколишніх житлових будинків.

Засіб ураження не повідомляється, спираючись на невелику відстань населеного пункту від кордону й відсутність свідчень місцевих жителів про звук прильоту снаряда можна припустити, що засобом ураження виступав безпілотник.

Версія про застосування дрона підкріплюється повідомленням Міністерства оборони РФ, яке заявляє, що в районі 14:20 дня сили ППО «відбили» атаку безпілотника літакового типу над територією Бєлгородської області.

Варто відзначити, що повідомлення про вибух у Ракитному з’явилися саме в межах 14 години дня.

Удари по території Росії

Сили оборони України постійно завдають ударів по території Російської Федерації з метою ускладнення логістики та зниження економічного потенціалу противника.

Нещодавно, 6 червня, «Мілітарний» повідомляв, що група ударних безпілотників уразила російський нафтопереробний завод у Новошахтинську Ростовської області.

За попередніми даними, внаслідок удару було уражено установку атмосферно-вакуумної перегонки нафти ЭЛОУ-АВТ-2,5.

Згідно з відкритими джерелами, на базі Новошахтинського НПЗ розгорнуто дві такі установки, потужності кожної з яких дозволяють переробити близько 2,5 млн тонн нафти за рік.

Раніше, 3 червня, повідомлялося, що українські військові за допомогою дронів розбили велику колону російської техніки поблизу кордону у Курській області.

Аеророзвідники 53 механізованої бригади та 103 бригади тероборони виявили велику кількість техніки російських військових, що прямувала єдиною колоною по трасі за три кілометри від кордону з Сумською областю.

Колона у складі 15 машин здебільшого складалася з армійських вантажівок КаМАЗ та Урал, а також напівпричепів.

Бєлгород БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія Україна