fbpx
ЗСУ розбили колону техніки в Курській області

ЗСУ розбили колону техніки в Курській області

103 ОБрТрО 53 бригада ЗСУ Війна з Росією Втрати Росії Курська область Росія Україна

Українські військові за допомогою дронів розбили велику колону російської техніки поблизу кордону у Курській області.

Відео численних ударів були оприлюднені в мережі.

Аеророзвідники 53 механізованої бригади та 103 бригади тероборони виявили велику кількість техніки російських військових, що прямувала єдиною колоною по трасі за три кілометри від кордону з Сумською областю.

Колона у складі 15 машин здебільшого складалася з армійських вантажівок КаМАЗ та Урал, а також напівпричепів.

Підрозділи ударних безпілотників «Малібу» 53 ОМБр та «Крила до пекла» 103 ОБрТрО уразили головну та замикаючі машини колони, після чого почали методично вибивати іншу техніку за допомогою FPV-дронів.

Після перших ударів російські військові спробували роззосередити техніку та з’їхали з основної дороги під прикриття дерев. Втім, військовим вдалося уразити або ж повністю спалити принаймні вісім машин із колони окупантів.

Судячи з інтерфейсу на частині кадрів, розвідка цілей та координація ударів виконувалися за допомогою українського розвідувального безпілотника Shark.

У повідомленні зазначається, що частині техніки вдалося покинути засідку, уникнувши ударів безпілотників.

«Мілітарному» вдалося геолокувати місце зупинки російської колони перед атакою (тут) в Суджанському районі Курської області РФ. Воно розташоване усього за три кілометри від кордону з Україною.

Місце ураження російської колони з технікою в Курській обалсті. Зображення: мапа DeepState

Нагадаємо, що раніше українські військові на цьому напрямку розгорнули активність із пошуку та вибивання важливих військових об’єктів.

Зокрема, в травні на кордоні з Сумською областю було виявлено та уражено три пускові установки [1, 2] зенітного комплексу Бук-М1 окупантів, що вели бойове чергування та моніторили повітряний простір України.

Удари по російських системах ППО виконувалися за допомогою українських баражуючих боєприпасів RAM II.

103 ОБрТрО 53 бригада ЗСУ Війна з Росією Втрати Росії Курська область Росія Україна