fbpx
Цьогоріч будівництво корвету профінансують на 3,8 млрд гривень

Цьогоріч будівництво корвету профінансують на 3,8 млрд гривень

ВМС України Корвети Міністерство оборони (МОУ) Суднобудування Україна Флот

Цьогоріч будівництво одного корвету для Військово-Морських Сил ЗС України профінансують на 3,8 млрд гривень.

Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на Паспорт бюджетної програми Міністерства оборони України на 2021 рік.

Витрати на придбання одного корвета, постачання якого відбудеться у наступних бюджетних періодах, профінансується у 2021 році на суму в 3,788 506 млрд гривень (близько 137 млн доларів).

Ці гроші підуть на фінансування будівництва корвету типу Ada, що розроблений у Туреччині та заплановано побудувати для потреб ВМС ЗС України.

Урочиста закладка корабля відбудеться за декілька місяців, про що раніше розказав Командувач національним флотом контрадмірал Олексій Неїжпапа.

В 22-у ми отримаємо першу партію катерів Mark VI. Через декілька місяців буде закладено корвет|ред. – для ВМС|. І для цього всього треба підготовлений особовий склад, – сказав на урочистостях з нагоди початку нового навчального року на ВМС ЗС України Олексій Неїжпапа.

Корвет типу Ada Туреччини. Фото з відкритих джерел

Контрадмірал не уточнив, де саме відбуватимуться ні підприємство, ні країну, а також головно – комплекту озброєння та обладнання майбутнього корвету для національного флоту.

У грудні 2020 року Україна уклала прямі угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних БПЛА.

Згодом суднобудівний завод «Океан» було обрано Державним оборонним концерном Туреччини для реалізації корветної програми України.


Матеріал по темі: Хомчак хоче корвети та не вірить у «Москітний флот»


Між українським заводом та турецьким концерном було укладено меморандум про спільну діяльність з реалізації проекту будівництва серії кораблів класу корвет для Військово-Морських Сил України.

Меморандум передбачає укладення окремих контрактів між сторонами в чітко обумовлені строки та конкретні кроки співпраці в рамках корветної програми.

ВМС України Корвети Міністерство оборони (МОУ) Суднобудування Україна Флот