fbpx
Туреччина представила проєкт вітчизняного авіаносця MUGEM

Туреччина представила проєкт вітчизняного авіаносця MUGEM

Авіаносці Світ Туреччина Флот

Туреччина продемонструвала проєкт свого майбутнього авіаносця MUGEM водотоннажністю 60 000 тонн.

У виданні Army Recognition показали фотографію моделі нового авіаносця, яку представили на виставці SAHA EXPO 2024.

Авіаносець MUGEM має стати найбільшим військовим кораблем в історії країни.

На 4-й Міжнародній оборонно-аерокосмічній виставці SAHA EXPO 2024, що відкрилася в Стамбулі, представлені компанії багатьох країн світу.

На ній демонструються новітні системи та обладнання, розроблені компаніями з передовими технологіями у всіх галузях оборонного сектора.

Модель турецького авіаносця MUGEM “Milli Uçak Gemisi”. Жовтень 2024. Туреччина. Фото: donanimhaber.com

Туреччина як організатор цієї виставки також представила значний арсенал продукції свого військово-промислового комплексу, в якому, за оцінками західних військових експертів, одним із яскравих зразків стала модель саме національного авіаносця MUGEM «Milli Uçak Gemisi».

Проєктні роботи зі створення цього авіаносця були завершені в січні цього року, що дозволяє Анкарі розпочати етап його реалізації.

Як відзначають оглядачі, цей морський гігант завдовжки 285 метрів і водотоннажністю 60 000 тонн стане демонстрацією досягнень військово-морського потенціалу Туреччини, перевершивши свого попередника, авіаносець Anadolu.

Здатність майбутнього авіаносця розвивати максимальну швидкість 25 вузлів і мати дальність плавання в 10 000 морських миль дозволяє йому брати участь як у регіональних, так і глобальних операціях.

Модель турецького авіаносця MUGEM “Milli Uçak Gemisi”. Жовтень 2024. Туреччина. Фото: armyrecognition.com

Авіаносець може приймати на борт 50 повітряних платформ, включаючи безпілотні літальні апарати. З них 30 літаків можуть зберігатися в його ангарі, а 20 – на польотній палубі. За потреби це число може бути збільшене.

У 2023 році Президент Туреччини заявив про намір побудувати другий авіаносець для військово-морських сил країни.

Тоді у своїй промові турецький лідер зазначив, що майбутній авіаносець вдвічі перевершить за розмірами нещодавно введений в стрій десантний корабель Anadolu.

Авіаносці Світ Туреччина Флот