fbpx
Турецька делегація уклала меморандум з «Зоря»-«Машпроект»

Турецька делегація уклала меморандум з «Зоря»-«Машпроект»

ДП НВКГ «Зоря» — «Машпроект» Співпраця Туреччина Україна Укроборонпром

Турецька делегації відвідала ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» та уклала меморандум про партнерство.

Про це повідомляє ДП «УКРОБОРОНПРОМ»

Представники турецької компанії LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. на чолі з Халуком Байрактаром оглянули виробничі потужності та можливості «Зорі».

За результатами візиту сторони уклали меморандум, що закріплює спільний намір всебічно поглиблювати взаємовигідні відносини.

Додатково сторони обговорили перспективи співпраці у сфері виробництва та поставки продукції цивільного та військового призначення, а також потенційних спільних проєктів.

Підписання меморандуму між LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. та ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект». Жовтень 2020. Фото: «УКРОБОРОНПРОМ»

Відзначається, що підписання меморандуму із турецькою компанією може відкрити нові можливості для розвитку та залучення інвестицій для державного підприємства «Зоря»-«Машпроект».

Співпраця

Нагадаємо, у поточному році відбулося щонайменше 3 офіційних візити представників Концерну до Туреччини, а також понад десяток інших зустрічей.

У травні минулого року «Укроборонпром» підписав Меморандум із представниками корпорації Міноборони Туреччини ASFAT, яка об’єднує 30 державних оборонних та суднобудівних підприємств.

Документ визначив принципи експорту продукції українського оборонно-промислового комплексу до Туреччини, а також – трансферу технологій з розробки та створення високоточного озброєння.

Турецька делегація на ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект». Жовтень 2020. Фото: «УКРОБОРОНПРОМ»

Для довідки: Основний профіль підприємства ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» – проєктування, виробництво та ремонт газових турбін для морських кораблів і суден, електроенергетики й газотранспортних магістралей.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Україна та Туреччина підписали документ зі спільного будівництва військової техніки.

У документі окреслюються наміри сторін започаткувати й імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів.

Додатково було підписано Рамкову військову угоду, яка, зокрема, визначає напрями співпраці, принципи співробітництва, режим безпеки класифікованої інформації, порядок обміну розвідувальною інформацією, правове регулювання діяльності фахівців, відряджених кожною зі сторін, відшкодування можливих збитків, порядок вирішення спорів тощо.

ДП НВКГ «Зоря» — «Машпроект» Співпраця Туреччина Україна Укроборонпром