fbpx
У Києві відкрили сквер імені Героя України Максима Шаповала

У Києві відкрили сквер імені Героя України Максима Шаповала

ГУР МО Київ Пам'ять Російська агресія Україна

У Києві урочисто відкрили сквер імені Героя України Максима Шаповала.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Сквер та пам’ятник українським розвідникам відкрили на Повітрофлотському проспекті, 11-13 у Солом’янському районі столиці.

Увіковічити пам’ять про героя російсько-української війни вирішила громада столиці України.
Рішення на сесії Київської міської ради підтримали більшість депутатів.

Заходи із вшанування пам’яті про видатного українського розвідника генерал-майора Максима Шаповала сьогодні відбулися і в Міністерстві оборони України під час щоденного ранкового церемоніалу вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки, а також на Байковому кладовищі столиці, де похований Герой України, – повідомили у пресслужбі Генерального штабу ЗСУ.

Співробітники воєнної розвідки України, герої російсько-української війни поділилися своїми спогадами про загиблого розвідника.

Урочистості у відкритті скверу імені Героя України Максима Шаповала

Герой України (посмертно) генерал-майор Максим Шаповал трагічно загинув 27 червня 2017 року внаслідок зухвалого терористичного акту, спланованого російськими спецслужбами.

Із першого дня офіцерської служби і до останнього подиху Максим Шаповал проходив службу у воєнній розвідці. Його мужність і відвага, патріотизм та відданість своїй справі є прикладом для всіх співробітників воєнної розвідки України.

Максиим Михайлович Шаповал

В урочистому відкритті скверу та пам’ятника розвідникам, які віддали своє життя у боротьбі з російськими окупантами, взяли участь рідні та бойові побратими Максима Шаповала, представники Президента України, командування Збройних Сил України, Генерального штабу ЗС України, Міністерства оборони України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України, міський голова Києва Віталій Кличко, а також представники громадськості столиці.

Пам'ятник у сквері імені Героя України Максима Шаповала

Служба безпеки України встановила підозрюваного у вбивстві генерала Головного управління розвідки Міністерства оборони Максима Шаповала.

Підозрюваним є Олег Шутов, що зараз переховується на окупованій частині Донбасу. Він здійснив теракт на замовлення російських спецслужб.

Безпосередньо Шутов заклав вибухівку в автомобіль Шаповала. Після злочину він виїхав на територію Росії, а звідти втік на окуповану частину Донбасу.

ГУР МО Київ Пам'ять Російська агресія Україна