fbpx
У Молдові знайшли уламки БПЛА Shahed

У Молдові знайшли уламки БПЛА Shahed

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Молдова ППО та ПРО Світ Сусіди Україна

У Молдові поблизу кордону з Україною знайшли уламки російського безпілотника Shahed.

Про це повідомила Прикордонна поліція Молдови.

Фрагменти ударного дрона були знайдені у неділю, 11 лютого.

Залишки БПЛА виявили біля села Етулія Вулканештського району, що неподалік від молдовсько-українського кордону.

“Оперативно інформація була передана компетентним органам, а в районі падіння уламків безпілотника було обмежено доступ”, — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що жодних ризиків чи небезпек для населення в цьому районі немає, і що влада вжила всіх необхідних заходів для підтримання громадського порядку, спокою та безпеки.

Молдовські прикордонники опублікувала фото знайдених уламків посеред поля, зазначивши, що їх ідентифікували як уламки Shahed.

Вони припустили, що виявлені уламки можуть належати одному з безпілотників, збитих українською протиповітряною обороною під час російської атаки на Одещину у ніч із 9 на 10 лютого.

Це вже не перший випадок падіння російських засобів ураження на території Молдови, якими окупанти обстрілюють Україну.

Так у жовтні 2022 року в районі молдовського населеного пункту Наславча Окницького району, неподалік від кордону з Україною, впала російська крилата ракета.

Тоді Міністерство внутрішніх справ Молдови повідомило, що російську ракету збила українська протиповітряна оборона. Момент падіння ракети зняла камера зовнішнього відеоспостереження.

Через падіння ракети були вибиті вікна у кількох приватних будинках у селі. Про постраждалих серед місцевих жителів не повідомлялося.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Молдова ППО та ПРО Світ Сусіди Україна