fbpx
У Південній Африці згоріла стоянка військової техніки

У Південній Африці згоріла стоянка військової техніки

Африка ПАР Пожежа Світ

Вогонь знищив стоянку військової техніки в передмісті південноафриканської Преторії.

Про це інформує Мілітарний.

Пожежа на великій стоянці зберігання військової техніки Сил національної оборони Південної Африки спалахнула близько 19:00 у четвер 16 вересня, пише The South African. Пожежники понад 10 годин боролися з полум’ям, але впоратися з ним їм вдалося лише на ранок п’ятниці, 17 вересня.

Подолати вогонь самостійно військовослужбовцям не вдалося, і тоді вони звернулися за допомогою до пожежних.

Через сильний вітер у день інциденту на місце пожежі були викликані різні цивільні та військові пожежні частини поблизу, – повідомили Сили оборони ПАР.

Як повідомляється, стоянка використовується для зберігання транспортних засобів, що очікують на утилізацію, або військової техніки, яка підлягає ремонту.

Сили оборони повідомили, що причина пожежі стане частиною розслідування інциденту, і про жодних жертв та травмованих не повідомляється.

Наразі триває оцінка загальної шкоди, завданої майну та транспортним засобам, яка також стане частиною результатів розслідування, – заявили Сили оборони ПАР.

Точне число знищеної техніки не називається. За різними оцінками на стоянці військової техніки тільки під відкритим небом зберігається близько 2 тисяч різних військових транспортних засобів, ще близько 1 тисячі – в ангарах.

У серпні, африканська компанія Twiga Services and Logistics (Pty) Limited почала серійне виробництво розробленої нею нової броньованої машини Nyati. Машина класу MRAP з колісною формулою 4х4 підходить для залучення до широкого спектра військових, охоронних, миротворчих та поліцейських операцій.

Виробництво триває в рамках угоди про передачу технології для першого замовника в Африці. Twiga заявила, що замовник розвиває власні можливості оборонної промисловості, і місцеве виробництво бронетранспортера Nyati є частиною цього процесу.

Розробка броньованої машини Nyati була розпочата у 2018 році. Випробування транспортних засобів розпочалися на початку 2019 року, але були зупинені через пандемію COVID-19 та подальші карантини.

Африка ПАР Пожежа Світ