fbpx
У Польщі випробували твердопаливний ракетний двигун

У Польщі випробували твердопаливний ракетний двигун

Європа Космос ОПК Польща Ракетобудування Сусіди

Консорціум польських науково-дослідних установ та оборонно-промислового комплексу випробував твердопаливний ракетний двигун.

Про це повідомляє видання ZBIAM.

Випробування двигуна – це один з етапів проєкту “Розробка триступеневої суборбітальної ракетної системи для запуску дослідницьких вантажів”.

Проєкт реалізується за рахунок коштів конкурсу Національного центру досліджень і розвитку. Його розробка стартувала у 2020 році.

Метою випробування була перевірка роботи двигуна, відпрацювання концепції та повний технологічний процес розробки й виробництва.

Також під час випробувань перевірили характеристики використаних абляційних та конструкційних матеріалів.

Лідером у розробці проєкту є Військовий авіаційний завод (Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 1 S.A). Він відповідає за проєктування, розрахунки, виробництво композитної конструкції двигуна і його випробування.

Згодом завод буде задіяний у розброці та виготовленні суборбітальної ракети.

Під час випробування двигун виробив понад 1 200 000 Нс сумарного імпульсу при масі палива майже у 500 кілограмів.

В рамках проєкту розробляється низка технологій в галузі управління, навігації, конструкцій і двигунів для використання в космічних, зенітних і тактичних ракетних програмах класу “земля-земля”.

Повідомляється, що наявні виробничі потужності польського ОПК здатні налагодити виробництво 50 двигунів на рік.

Цей двигун цілком може бути використаний для розробки і виробництва національних польських балістичних ракет різної дальності.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що південнокорейська суднобудівна компанія Hanwha Ocean пропонує Польщі свої новітні підводні човни KSS-III.

Також повідомлялося, що Польща замовила ще 152 корейських самохідних гаубиць K9 у двох версіях.

Європа Космос ОПК Польща Ракетобудування Сусіди