fbpx
У Скадовську підірвали авто колаборанта Віталія Булюка

У Скадовську підірвали авто колаборанта Віталія Булюка

Війна з Росією Втрати Росії Російська окупація Рух спротиву Україна Херсонщина

У Скадовську підірвали автомобіль віцегубернатора окупованої Херсонської області Віталія Булюка. Його доправили до лікарні.

Про це повідомляє пресслужба Скадовської міської ради у своїх соцмережах.

О 12.30 автомобіль колаборанта вибухнув біля приватного будинку Віталія Булюка на вулиці Маріїнській. Віталій Булюк з пораненнями доставлений до однієї з лікарень Сімферополя. Водій автомобіля загинув на місці“, – повідомила пресслужба.

У Скадовській міськраді повідомили, що після інциденту окупанти розпочали обшуки та перевірки документів, а місто закрили на в’їзд і виїзд. Дорогою до Скадовська заблокували весь транспорт: шкільні автобуси, таксі та приватні автомобілі.

Російський міністр охорони здоров’я окупованої Херсонщини Вадим Ільмієв також підтвердив, що Булюк отримав значні поранення.

Булюк справді постраждав. Його стан середньої тяжкості, стабільний. Водій автомобіля загинув на місці. За моїми даними, спрацювала міна спрямованої дії, автомобіль згорів“, – повідомив Ільмієв і додав, що чиновник перебуває в одній із лікарень регіону.

Хто такий Віталій Булюк?

Відомо, що Булюк займався питаннями економіки, фінансово-бюджетної політики, сільського господарства, доходів та зборів окупованого регіону. Він є близьким другом призначеного Москвою губернатора регіону Володимира Сальдо та кумом колишнього заступника голови Верховної Ради України Ігоря Калєтніка.

До початку війни Булюк був депутатом Херсонської обласної ради від партії «Наш край» та понад 5 років очолював Херсонську митницю.

У травні 2022 Булюку заочно повідомили про підозру в держзраді, скоєної в умовах військового стану. В Офісі генпрокурора України зазначали, що депутат допомагав російським військам захопити будівлю однієї з міськрад області.

Раніше, 9 листопада, стало відомо про смерть іншого заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирила Стрємоусова.

Пропагандистські медіа та окупаційна влада повідомили, що “заступник керівника Херсонської обласної адміністрації” Кирило Стрємоусов загинув у ДТП.

Увечері після смерті колаборанта російські війська отримали наказ залишити Херсон та всю правобережну частину області.

Війна з Росією Втрати Росії Російська окупація Рух спротиву Україна Херсонщина