fbpx
У США представили бронебійний дрон-камікадзе

У США представили бронебійний дрон-камікадзе

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Світ США

Американська компанія AeroVironment розкрила подробиці про перспективний бронебійний дрон-камікадзе Swithcblade 600.

Про це повідомляє компанія AeroVironment.

Новий апарат здатний знаходитися в повітрі утричі довше базової версії безпілотника й оснащений бронебійною бойовою частиною.

Боєприпас планується випускати у двох версіях: портативної для перенесення одним бійцем і мобільного з пусковою установкою на шість Switchblade 600 для установки на бронемашини.

Базова версія боєприпасу Switchblade була розроблена на початку 2010-х років. Маса апарату разом з боєзарядів становить близько 2,5 кілограма. Після запуску безпілотник розкладає крила, включає електромотор і починає трансляцію відео на пульт управління.

У США представили бронебійний дрон-камікадзе Swithcblade 600

Тривалість польоту апарату становить від 20 до 40 хвилин в залежності від того, оснащений він боєзарядів чи ні. Switchblade може здійснювати польоти на швидкості до 60 кілометрів на годину під управлінням оператора або самостійно по заздалегідь наміченою програмою.

Після подачі команди на підрив оператор може скасувати її. В цьому випадку Switchblade повертається на розвідувальну позицію, чекаючи нової команди на удар.

Попри те, що дрон проходить випробування з бронебійною бойовою частиною, він спочатку розробляється під різні типи корисного навантаження. Зокрема, для Switchblade 600 планується створити компактну систему радіоелектронної боротьби, здатну подавляти радіолокаційні станції й зв’язок противника на невеликій відстані.

https://youtu.be/3wY_bS33_Vw?t=5

Крім того, Switchblade 600 поки створений одноразовим. Це означає, що неважливо, був апарат використаний для нанесення удару по цілі чи ні, після запуску його вже неможливо підібрати та використовувати повторно.

Однак розробники мають намір доопрацювати дрон-камікадзе, щоб його можна було використовувати повторно. Зокрема, для цього в апарат планується додати систему забезпечення посадки.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Світ США