fbpx
У ЦАР загинули російські найманці

У ЦАР загинули російські найманці

Африка Росія Світ ЦАР

У Центральноафриканській республіці (ЦАР) , при наїзді автомобіля на вибуховий пристрій загинули троє російських інструкторів, а також двоє місцевих поліцейських.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Військова колона підірвалася на бомбі на північному заході країни в минулий четвер, 27 травня, під час цього інцинденту ще кілька людей зазнали поранень.

“Троє російських союзників і двоє місцевих поліцейських загинули і ще кілька людей були поранені”, – йдеться в повідомленні.

Вибух стався на ділянці шосе між містами Бербераті і Буар, більш ніж за 400 кілометрів від столиці ЦАР міста Бангі. До місця події був направлений російський вертоліт для евакуації загиблих і поранених.

Численні свідки і неурядові організації повідомляють, що “інструктори” насправді є членами так званої “групи Вагнера”, приватної військової компанії, яка разом з руандійськими силовиками і миротворцями ООН бере активну участь в боротьбі з повстанцями ЦАР.

Як зазначає видання УНН, Москва, що володіє значним впливом в африканській країні, з 2018 року має великий контингент “інструкторів” для навчання центральноафриканською армії.

У грудні до них приєдналися ще сотні членів російських воєнізованих формувань разом з руандійськими військами, які зіграли ключову роль у допомозі армії президента Фостен-Аршанжу Туадере в придушенні повстання.

Варто зазначити, що 27 лютого, у ЦАР впав російський гелікоптер. Подія відбулась у центральній частині міста Бозум біля місцевого ринку та стадіону.

Гелікоптер Мі-8

На борту гелікоптера перебували російські найманцу, які потім підпалили гелікоптер через неможливість його подальшого використання.

Очевидці розказали, що жертв серед екіпажу борту не було і вони успішно евакуювались та захопили свою зброю з собою. Причини падіння не повідомлялося.

Африка Росія Світ ЦАР